featured_header_zoonews.jpg

Meghalaya thema-zoo

Werk aan Meghalaya dierentuin begint

De bouw van de eerste thema-zoo Meghalaya is onlangs begonnen in het plaatsje Umtriew in het district Meghalaya's Ri-Bhoi in Indië. De geplande dierentuin zou binnen drie jaar moeten opnenen. De zoo zou zich uitstrekken over 56 hectare.

Het hoofdthema van de ontwikkelaars concentreert zich rond lokale diersoorten, meer bepaald vogels en andere dieren die in het Noordoosten wonen. "Het is niet meteen de bedoeling om dieren uit een andere regio in de zoo op te nemen. Toch niet in het begin.", volgens LS Shullai, conservator van de wouden (flora en territoriale).
Eén van de hoofdredenen hiervoor is dat geïmporteerde dieren zich mogelijk niet kunnen aanpassen aan de omgeving omwille van het milieu.
De zoo wil zich inspannen om de dieren een zo natuurlijk mogelijke omgeving te bezorgen. "We hebben twee stromen, één die gevoed wordt door de regen en een andere vaste stroom op de voorgestelde locatie, naast een groot rijstveld, die we zullen gebruiken om de natuurlijke omgeving zo optimaal mogelijk te gebruiken," aldus Shullai.

De noodzaak om deze dierentuin op te richten, is ontstaan na een uitspraak van het hooggerechtshof om dieren te huisvesten op een degelijke, humane manier. De meeste lokale dierenparken zijn vaak tijdelijk opvangplaatsen, en hebben helaas een bedenkelijke reputatie.