Park schakelt publiek in voor naam

Vorige week is er in het Dolfinarium in Harderwijk een dolfijn geboren, een meisje. Na een snelle bevalling van precies een uur beviel Tuimelaardolfijn Nalu om 09u14 van een jong. Het was een spannende bevalling: het hoofdje van de babydolfijn kwam eerst. Normaal gesproken komt het staartje eerst.

20140807-Dolfinarium Nalu180Het risico van een kopbevalling is dat het jong in een reflex gaat ademhalen doordat het blaasgat vrijkomt terwijl het nog niet volledig geboren is en dus nog niet naar de oppervlakte kan zwemmen. Na de geboorte reageerde moeder Nalu zeer adequaat door haar jong direct naar het wateroppervlak te begeleiden voor de eerste ademhaling. Moeder en dochter maken het goed. Het kleintje heeft ondertussen gezoogd en maakt een alerte en stabiele indruk. Voor de naam schakelt het Dolfinarium de hulp in van het Nederlandse publiek.

Het Dolfinarium roept mensen op om een geboortekaartje voor de kleine te ontwerpen. De naam voor de dolfijn mag men zelf bedenken. Met het tonen van dit geboortekaartje bij de entree, mogen mensen tot en met zondag 17 augustus het park bezoeken voor € 19,95 p.p. (i.p.v. € 28,50 p.p.).
Het winnende ontwerp en leukste naam winnen een jaarabonnement voor het jubileumjaar 2015. Het Dolfinarium bestaat dan 50 jaar.

De bevalling werd gevolgd door een groep van 25 kinderen die dus een bijzondere ochtend beleefden na een nachtje slapen in de onderwaterruimte van het Dolfinarium. De bezoekers van het Dolfinarium kunnen de babydolfijn ook al bewonderen.

Tuimelaardolfijn Nalu beviel in 2011 van dolfijn Makai. Samen leven de dieren in de Dolfijnendelta. In deze natuurlijke lagune kwamen sinds de bouw in 1997 al 28 dolfijnen succesvol ter wereld. Met een succespercentage van boven de 80% is het Dolfinarium in Harderwijk een van de meest vooraanstaande parken in de wereld. In 2013 zijn er drie tuimelaars geboren in Dolfijnendelta: Baya (juli), Daisy (Augustus) en Zoë (december)

20140807-Dolfinarium Nalu640