featured_header_zoonews2.jpg

Primeur voor Beekse Bergen

Geboorte Babybuffel Nala is bijzonder

De kudde kafferbuffels van Safaripark Beekse Bergen is uitgebreid met een jong. Het is een meisje en ze heet Nala. Het is de eerste geboorte van een kafferbuffel in de Beekse Bergen. Bijzonder, want het Safaripark in Hilvarenbeek is het enige dierenpark in Nederland dat kafferbuffels heeft.

20140807-BeekseB-kafferbuffel180Voor moeder Lilia kwam er op donderdagochtend 31 juli een eind aan de draagtijd van ongeveer een jaar toen ze beviel van haar eerste jong dat ongeveer 60 kilogram weegt. Moeder en kind maken het goed. Ook voor vader Amarelo is het zijn eerste nakomeling.

Nala betekent ‘cadeautje’ in het Swahili. En een cadeau is het zeker: met de geboorte van de kleine Nala komt het aantal kafferbuffels in Safaripark Beekse Bergen op vier. Nala mag samen met haar ouders en haar ‘tante’ al naar buiten en vermaakt zich daar prima.

“Kafferbuffels leven in Afrikaanse savannegebieden, ten zuiden van de Sahara. Daar zijn ze te vinden in verschillende gebieden zolang er in die gebieden maar voldoende water, gras en schaduw is. De kafferbuffel wordt beschouwd als één van de gevaarlijkste dieren van Afrika. Ze kunnen een indrukwekkend gewicht van 1000 kilogram bereiken. De kafferbuffel maakt zijn status als lid van de Big Five letterlijk en figuurlijk dus meer dan waar,”zo vertelt Marco Zwerver van Safaripark Beekse Bergen.

20140807-BeekseB-kafferbuffel640

In dierenparken verspreid over Europa zijn de afgelopen tijd in totaal 14 jongen geboren. Naast de kafferbuffel behoren de leeuw, Afrikaanse olifant, de luipaard en de neushoorn tot de ‘Big Five’. Safaripark Beekse Bergen is het enige wildlife park in de Benelux waar je neushoorns, olifanten, luipaarden, buffels én leeuwen op één dag kunt spotten. Je komt ze tegen tijdens een tour door het 120 hectare grote park. Dit kan te voet, per bus, met de boot of met de eigen auto.