featured_header_zoonews.jpg

Dolfinarium Harderwijk op zoek naar dolfijnentrainers

Maak kans op een van de meest begeerde banen ter wereld

Het Zeezoogdierenpark in Harderwijk is het grootste Dolfinarium van Europa. Per jaar bezoeken miljoenen Nederlanders een of meerdere dierentuinen en maken daar kennis met de meest bijzondere dieren. In het Dolfinarium leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, bruinvissen (ook wel de Nederlandse dolfijn genoemd) en duizenden vissen. 

20140807-Dolfinarium180Dagelijks ontvangt het Dolfinarium in Harderwijk sollicitatiebrieven voor een van de meest begeerde banen ter wereld, dolfijnentrainer. Zelfs als er geen vacature openstaat. Deze zomer kan elke gast in het Dolfinarium solliciteren door mee te doen aan de wedstrijd "Ik word dolfijnentrainer". De winnaars worden voor één dag dolfijnentrainer in het Dolfinarium. Voor opvallende deelnemers ligt mogelijk er zelfs een vaste baan in het verschiet.

Tijdens de Caribische Zomeravonden op 25, 26 juli, 1, 2, 8 en 9 augustus kan elke gast van het Dolfinarium zich onderwerpen aan diverse fysieke en kennistesten. Van een stormbaan om conditie, fit- en lenigheid te meten, tot aan een zogenaamde visherkenningstest. Tijdens de laatste dolfijnenshow en op de website worden de dagwinnaars bekend gemaakt. Zij mogen een dag mogen meelopen met het dolfijnenteam.

Het Dolfinarium hield in 2010 en 2012 soortgelijke wedstrijden. Duizenden deelnemers klommen destijds in de pen om hun motivatie op papier te zetten in de hoop zo de eerste selectieronde door te komen. Het verschil met de wedstrijd van dit jaar is dat iedereen die het park bezoekt kan meedoen. Om te zorgen dat ook echt iedereen kans maakt, zijn twee leeftijdscategorieën gecreëerd: 2 tot 17 jaar en 17 jaar en ouder. Er lopen scouts rond die opvallende deelnemers in de gaten houden. Het park is namelijk regelmatig op zoek naar fulltime dolfijnentrainers en heeft aan de vorige wedstrijden daadwerkelijk twee fulltime dolfijnentrainers overgehouden.

Marloes Boeijen (25) droomde bijna haar hele leven om dolfijnentrainer te worden. In 2010 en 2012 deed zij daarom mee aan deze wedstrijd in het Dolfinarium, waarvan de winnaar een dag dolfijnentrainer mocht zijn. Ze zat in beide wedstrijden bij de laatste 10 en versloeg daarmee duizenden kandidaten. Beide keren won ze echter niet. Tot haar verrassing werd ze in 2013 gebeld door hoofdtrainer Steve Hearn, die haar een baan aanbood in het Dolfinarium.
Ze nam het aanbod van het Dolfinarium met beide handen aan en vanaf april 2013 werkt ze daar elke dag met dolfijnen in de Dolfijnendelta, een natuurlijke lagune met 15 miljoen liter echt zeewater. 
Marloes is geen uitzondering. Babette Poelstra won in 2010 de eerste wedstrijd, waarbij het Dolfinarium op zoek ging naar een dolfijnentrainer voor een dag. Babette schitterde in het Paasweekend van datzelfde jaar. Twee maanden later kreeg ook zij bij het zeezoogdierenpark een baan aangeboden als dolfijnentrainer. In de jaren erna werd ze een van de gezichten van het park en speelde ze een van de hoofdrollen in de nieuwe voorstelling Aqua Bella. In juli van dit jaar heeft Babette haar loopbaan als dolfijnentrainer voortgezet bij de dolphin academy op Curaçao.

Meer informatie over de wedstrijd "Ik word dolfijnentrainer" is te vinden op: www.dolfinarium.nl/ik-word-dolfijnentrainer

20140807-Dolfinarium640

Het Dolfinarium is tijdens de Caribische Zomeravonden omgetoverd tot een tropisch paradijs. Het park is op die dagen langer open (tot 21:00 uur in plaats van 18:00 uur). Gasten kunnen onder andere genieten van Caribische (live) muziek, levensechte Pirates of the Caribbean characters, wuivende palmbomen, BBQ, kampvuren, een hangmatmobiel en optredens van Trafassi (bekend van de hit: Grote wasjes, kleine wasjes) en Jody Bernal.