Voederbabbel bij de dieren in Antwerpen
Vijftien doodshoofdaapjes, genre mijnheer Nilsson van Pipi Langkous, houden brilbeer Gladstone vanaf nu ‘actief’ gezelschap. Als heuse gymnasten springen ze van tak tot tak, rollebollen en balanceren ze over de touwen in de bomen.
Nieuwsgierigaards
Doodshoofdaapjes zijn actieve en nieuwsgierige diertjes, zelfs op het franke af soms. Komt een verzorger wat te dicht in de buurt, dan worden zijn haar, zijn hoofd en zijn broekzakken uitgebreid geïnspecteerd. Ook deze groep van 15 mannetjes zijn ware pickpockets.
Doodshoofd
De kleur en tekening van de pels rond hun gezicht, gaf hen hun bijzondere naam. De zwarte kleur benadrukt hun schedel, vandaar doodshoofdaapjes. De rest van hun lichaam kleurt geel en grijs. Hun staart is langer dan hun lichaam en krult zich rond takken en touwen. Heel grappig om te zien.
Samenleven
Het berenverblijf kreeg een aantal noodzakelijke aanpassingen. Voor de aapjes is er een extra klimparcours en touwladders, want ze leven hoofdzakelijk in bomen. In het andere brilberenperk wonen brilberen Zamora en Oberon al een paar jaar succesvol samen met een groep neusberen.
TIP: Elke dag om 12u30 geven onze verzorgers een voederbabbel bij de brilberen en hun nieuwe buren, de doodshoofdaapjes.
Foto's: © ZOO Antwerpen / Artman