featured_header_zoonews2.jpg

Nieuwe zeeleeuwenshow in SEA LIFE Blankenberge

Boeiende zomershow voor jong en oud

Deze zomervakantie pakt SEA LIFE Blankenberge uit met een nieuwe zeeleeuwenshow. De educatieve presentatie van het national marine park werd compleet omgetoverd tot een spannende en boeiende zomershow voor jong en oud.

20140717-SLB-ZeeleeuwenShow180“We hebben de show speelser en vrolijker gemaakt, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan het educatieve aspect van SEA LIFE” legt Liesbeth Verloock, event coördinator, uit. “In tegenstelling tot andere parken laten we onze zeeleeuwen en zeehonden geen kunstjes uitvoeren, ze krijgen enkel een medische training van onze ervaren aquaristen – nog altijd erg interessant en vooral ook leerzaam voor onze bezoekers! Naast de medische training wordt er ook gezongen en gedanst en dat is vooral voor de kinderen zeer leuk. Onze dieren voeren dan wel geen trucjes uit, onze edutainers houden zich echter zeker niet in, en lopen over van enthousiasme!”

“SEA LIFE is nog altijd het bekendst om het zeehondenopvangcentrum. Het opvangen en terug vrijlaten van zieke en aangespoelde zeehonden blijft onze belangrijkste werkzaamheid” vertelt Liesbeth Verloock, “en daarom wordt er ook heel wat verteld over de zeehondenpopulatie in België en de activiteiten van ons Rescue Team. In de afgelopen 15 jaar hebben we reeds meer dan 375 zeehondenpups opgevangen, verzorgd en terug in zee vrijgelaten dankzij de steun van sympathisanten en bezoekers van SEA LIFE.”

20140717-SLB-ZeeleeuwenShow640

De nieuwe show wordt driemaal per dag opgevoerd: om 11:00 uur, 13:30 uur en 15:30 uur. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag in juli en augustus blijft SEA LIFE extra lang geopend tot 21:00 uur, en wordt er een extra show opgevoerd om 19:00 uur.