featured_header_zoonews2.jpg

Belle Epoque picknick in Zoo

ZOO Antwerpen viert verjaardag in stijl

Dos je uit, kom flaneren in Belle Epoque stijl en feest mee. Op zondag 20 en maandag 21 juli viert ZOO Antwerpen haar 171e verjaardag met een Belle Epoque picknick.

20140710-ZooA-BelleE180Herbeleef de nostalgische sfeer van weleer en kom genieten in de mooiste 19de-eeuwse dierentuin ter wereld. Er staat veel op het programma: livemuziek, historische dansles, kinderspelen zoals pagschieten, petanque en pudebak, een grimecaravan voor kids mét kapsalon en een fotocorner met rekwisieten. 

Voor de picknick mag je je bij hoge uitzondering installeren op het mooie gazon. Nieuw is dat je ook je picknickmand kunt bestellen met krentenbroodjes, zuurdesembrood, beleg, cava en biosapjes via de website (link onderaan)...

Kledingtips
Haal de kanten parasols, de lange handschoenen, de grote zwierige hoeden en de lange retrojurken tevoorschijn. Mannen hebben het makkelijker met een lang kostuumvest met gilet en een frivole ceremoniedas (striklint ipv das), een hoge hoed en wandelstok. Snuister op zolder of ga eens langs bij de Antwerpse afdeling van Huis Baeyens voor de ideale Belle Epoque-look.
Op de website van de zoo van Antwerpen vind je een bon waarmee je 10% korting krijgt bij Huis Baeyens. Misschien win jij zo wel de verkiezing van ‘best verklede Belle Epoque man en vrouw’. Er zijn leuke prijzen te winnen zoals een kastelenweekend voor 2 personen in het Schlosshotel Lerbach in Bergisch Gladbach, Duitsland. 

171 jaar jong
ZOO Antwerpen werd opgericht in 1843 door Jan Frans Loos, schepen en later burgemeester van Antwerpen. De dierentuin groeide in de loop der jaren uit tot een oase van exotisme en verwondering met meer dan 5 000 dieren. Anno 2014 brengt ZOO Antwerpen je dichter bij de dieren met onder andere een nieuwe vlindertuin en een splinternieuw verblijf voor zwartvoetpinguïns. ZOO Antwerpen werkt met een eigen, internationaal gerenommeerd onderzoekscentrum, het CRC (Centre for Research and Conservation), aan wetenschappelijke projecten. De Antwerpse dierentuin is trots op hun beschermd monument met een uniek kunstpatrimonium en exotische gasten in een bijzondere Franse tuin.

20140710-ZooA-BelleE640

Alle info over de Belle Epoque picknick op zooantwerpen.be/belle-epoque.

Foto's: © ZOO Antwerpen / Artman