featured_header_zoonews2.jpg

Nieuw restaurant voor Artis

Café-restaurant de Plantage opent in september

De ondernemers van café-restaurant Dauphine en café-restaurant Amsterdam openen in samenwerking met Natura Artis Magistra in september een nieuw café-restaurant in hartje Amsterdam, naast de Hoofdentree van het Artis-park. Café-restaurant de Plantage is gevestigd in het monumentale gebouw de Ledenlokalen. De voormalige chef-kok van Hotel de Goudfazant, Koen van Brunschot, zal de keuken gaan leiden.

20140701-Artis180De Ledenlokalen, waarin naast café-restaurant de Plantage ook de microZOO (’s werelds eerste dierentuin van micro-organismen), Studio Artis en historische vertrekken zijn ondergebracht, liggen aan het nog te realiseren Artisplein. Artis creëert hiermee een vrij toegankelijke, groene ontmoetingsplek op de hoek van de Plantage Kerklaan en de Plantage Middenlaan. Het Artisplein zal een aanzienlijke verrijking van het culturele, educatieve en recreatieve aanbod van Amsterdam betekenen, waar café-restaurant de Plantage een belangrijk onderdeel van zal worden.

De Ledenlokalen
Het gebouw de Ledenlokalen werd gebouwd in 1870. Oorspronkelijk werden de zalen in de Ledenlokalen gebruikt als ontvangst voor de leden van Artis. In 1939 werd in dit complex het Bevolkingsregister van de stad Amsterdam gevestigd. Bij de dramatische aanslag door de groep van Gerrit van der Veen in 1943 werden het interieur en het dak van dit middendeel afgeblazen, die nooit meer werden hersteld. Het gebouw, een uniek rijksmonument, wordt nu in zijn geheel gerestaureerd en vernieuwd.

Foto Artis, Ronald van Weeren

20140701-Artis640