featured_header_zoonews2.jpg

Dolfijn overleden in Boudewijn Seapark

Baby-dolfijn Origi is niet meer

In het Brugse dolfinarium van Boudewijn Seapark is dolfijn Roxanne vorige week bevallen van een gezond kalf. De baby kwam op 23 juni iets na 20.00u ter wereld, na een stuitligging. Helaas een weekje later overleed de jonge dolfijn.

20140629-BSP-Origi180Het geslacht was nog niet gekend omdat de verzorgers moeder en baby niet wilden storen. Het kalfje kreeg voorlopig toch de naam Origi, naar de Rode Duivel die voor het winnende goal zorgde in de WK-wedstrijd tegen Rusland. De naam Origi werd ook gekozen omdat de komst van een babydolfijntje steeds goed ‘scoort’ bij de bezoekers van het park…

Een stuitbevalling is ongewoon bij dolfijnen. Normaal komt het staartje eerst, zodat de staartvin hard kan worden om hiermee goed te kunnen zwemmen. Als de snuit eerst komt, dan heeft de staartvin geen tijd om hard te worden en kan de baby niet zwemmen na de geboorte waardoor het jong kan verdrinken. Toch verliep de bevalling vlot. Ervaren mama Roxanne (29 jaar) droeg haar zoontje de eerste 15 minuten op haar rug, zodat de staartvin kon harden en het kalfje de tijd kreeg om te leren zwemmen.

20140629-BSP-Origi640