featured_header_zoonews2.jpg

Metamorfose in Safaripark Beekse Bergen

Nijlpaarden verkennen hun buitengebied

Na de opening van het nieuwe verblijf enkele weken geleden, hebben de nijlpaarden in het Safaripark Beekse Bergen voor het eerst hun buitengebied verkend en ze voelden zich meteen thuis in de enorme waterpartij. De sitatoenga's en nijlantilopen keken vreemd op toen er plots nijlpaarden voorbij liepen.

20140604-BeekseBergen-Nijlpaard180Vanaf het terras bij het Kongorestaurant hebben de bezoekers een mooi uitzicht op het buitengebied van de nijlpaarden.

Het Safaripark onderging de voorbije maanden een hele metamorfose met een nieuw verblijf voor de leeuwen, de komst van de nijlpaarden en krokodillen en met de koedoes die deze week losgelaten worden en is klaar voor een mooie zomer.

Geboortes
Het Safaripark heeft recent ook al wat geboortes mogen noteren: twee bavianen in mei en maart, in april een kameel, 8 Indische antilopen en 4 Aziatische kleinkauwotters, 2 gemsbokken, in januari en februari een sitatoenga, een waterbok, een Grant’s zebra en een zwarte paardenantilope en in december vorig jaar 4 jachtluipaarden en 12 Afrikaanse wilde honden.

20140604-BeekseBergen-Nijlpaard640

Safaripark Beekse Bergen is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend.