featured_header_zoonews.jpg

Turtle Fest in Blankenberge

Expeditie Schildpad opent tijdens krokusvakantie

Deze krokusvakantie komen bezoekers van Sea Life Blankenberge oog in oog te staan met exotische schildpadden zoals de bijtschildpad met buitengewoon krachtige kaken en de slangenhalsschildpad die zijn naam eer aan doet met een bijzonder lange nek.

2014-02-28-SLB-ExpSchildpad180“Iedereen kent wel de geel- en roodwangschildpadden, die in België vaak ongelukkigerwijs als huisdier gehouden worden” legt Manu Potin, hoofd dierverzorging, uit. “Maar er zijn ongeveer 330 verschillende soorten schildpadden te vinden op onze planeet. In de nieuwe attractie Expeditie Schildpad presenteren we enkele van de meest bijzondere, meest exotische en meest gevaarlijke soorten”.

Naast de bijtschildpad en de slangenhalsschildpad zullen ook de gekielde muskusschildpad en de Chinese weekschildpad in de nieuwe attractie te bewonderen zijn. De gevaarlijk ogende alligatorschildpad (zie foto in bijlage) kan met zijn sterke kaken een meloen doormidden bijten – het is dus echt op de vingers letten voor de verzorgers!

“De meest exotisch uitziende schildpad van de nieuwe attractie is zonder meer de matamata, een schildpadsoort die voorkomt in rivieren in Zuid-Amerika” vertelt dierverzorger Jasper Matthys. “Bezoekers hebben al opgemerkt dat de matamata meer weg heeft van een prehistorisch wezen dan van een schildpad!”

Ter gelegenheid van de opening van Expeditie Schildpad organiseert Sea Life tijdens de Krokusvakantie het evenement Turtle Fest. “Schildpadden zijn echt verbazingwekkende wezens” licht Manu Potin toe, “en we maken graag van deze gelegenheid gebruik om bezoekers meer over deze unieke wezens te vertellen. Zo kunnen bezoekers meer leren over de 330 verschillende soorten schildpadden, ze kunnen ontdekken hoe de anatomie van een schildpad dit dier onder andere zijn bijzondere duikvermogen geeft, er worden educatieve presentaties gegeven over de exotische schildpadden uit onze nieuwe attracties en onze jonge bezoekers kunnen hun schildpaddenkennis testen met een leuke speurtocht”.

2014-02-28-SLB-ExpSchildpad420

De nieuwe tentoonstelling Expeditie Schildpad zal vanaf de Krokusvakantie geopend zijn. Turtle Fest vindt plaats van 1 t/m 9 maart 2014.