featured_header_zoonews2.jpg

Jas doet ijsbeer de das om

Ongelukkig overlijden in Zoo Stuttgart

Ijsbeer Anton overleed in de nacht van zondag op maandag aan de gevolgen van een jas die hij had opgegeten. Anton werd 25 jaar oud.

2014-02-11-ZooStuttg-Ijsbeer180Wellicht lag een onachtzaamheid van een bezoeker aan de basis van dit spijtige voorval. Al blijft het zeer vreemd hoe die jas daadwerkelijk tot bij de ijsbeer is beland. In ieder geval moet er iets lekkers in die jas hebben gezeten anders had Anton de jas gewoon links laten liggen. Volgens een woordvoerder van het dierenpark Wilhelma in Stuttgart had Anton nog minstens tien jaar geleefd. Door het inslikken van de jas was er een darmverstopping ontstaan die vervolgens is beginnen ontsteken. Tijdens zijn laatste dagen zonderde Anton zich een beetje af, maar roofdieren proberen steeds te verbergen dat ze een bepaalde zwakte hebben.
In 2007 kreeg Anton een nakomeling, Wilbär, die in de nasleep van de Knut-hype (de pasgeboren ijsbeer uit Berlijn), ook bijzonder populair was. Wilbär verblijft momenteel in Zweden.

Het is helaas niet het eerste voorval in deze dierentuin waarbij de bezoeker een rol heeft gespeeld bij het overlijden van een dier. Enkele jaren geleden overleed nijlpaard Egon ten gevolge van een darmverstopping die werd opgelopen, veroorzaakt door een tennisbal die werd binnengeslikt. Ook Charly, de laatste zeeolifant van Wilhelma, past in dit rijtje thuis: hij bezweek aan de gevolgen van het opvreten van een knuffeldiertje. Drama’s die werden veroorzaakt door de onachtzaamheid van de bezoeker.

2014-02-11-ZooStuttg-Ijsbeer420