Nieuw verblijf in Sea Life Blankenberge

Naast duizenden vissen, verschillende (zee)zoogdieren en een paar zeer zeldzame vogels zullen er dit jaar ook alles behalve alledaagse reptielen te bewonderen zijn in SEA LIFE Blankenberge. Het national marine park presenteert vandaag haar nieuwe attractie: Expeditie Schildpad.

2014-01-29-SeaLifeB180Met deze nieuwe tentoonstelling wil Sea Life de bezoeker meenemen op expeditie in de vervaarlijke jungle om de vreemde en prachtige zoetwaterschildpadden te ontmoeten. De resultaten van 200 miljoen jaar evolutie zijn te bekijken, zoals de krachtige kaken van de bijtschildpad en het unieke uiterlijk van de slangenhalsschildpad.

“Al sinds 2011 hebben we een schildpaddenopvangcentrum, en het publiek heeft deze dieren onmiddellijk in het hart gesloten” aldus Manu Potin, hoofd dierverzorging. “Met Expeditie Schildpad kunnen we niet alleen meer vertellen over schildpadden, welke het resultaat zijn van 200 miljoen jaar evolutie, maar kunnen we onze bezoekers ook kennis laten maken met enkele zeer bijzondere schildpadden.”
De nieuwe attractie zal onder andere een bijtschildpad bevatten, welke bekend staat om de uitzonderlijke kracht in zijn kaken. “Zelfs een jong exemplaar kan harde noten kraken met zijn kaken – het is tijdens de verzorging dus erg goed op de vingers letten!” waarschuwt dierverzorger Jasper Matthys.

Dat ook de slangenhalsschildpad, een schildpad met een zeer lange nek, in de nieuwe attractie te zien zal zijn is geen geheim. “Maar de rest van de dieren houden we nog even geheim. Daarvoor zullen onze bezoekers moeten wachten op de officiële opening van de nieuwe attractie!” zegt Manu Potin.

De nieuwe tentoonstelling Expeditie Schildpad zal vanaf de Krokusvakantie geopend zijn.