featured_header_zoonews2.jpg

Uitbreiding Zoo Miami voorlopig afgewezen

Twee finale voorstellen

Eerder deze week werden twee voorstellen om Zoo Miami uit te breiden afgewezen door Miami-Dade’s Finance Committee.

2014-01-17-MiamiZooExp180Om het verhaal te schetsen moeten we 8 jaar terug in de tijd gaan, toen in november 2006 via een referendum beslist werd dat de county autorisatie kreeg om te bekijken hoe men het gebied rond de zoo kon uitbreiden met een nieuwe attractie, dat complementair kon zijn met de zoo.

Van 6 serieuze voorstellen werden vier ontwerpen verder uitgewerkt. Twee daarvan werden in de zomer van 2013 uitgenodigd voor verdere onderhandelingen, om zo het bod te winnen: Dinosaur Park Miami Corp. en Miami Wilds LLC.

Het meest indrukwekkende voorstel kwam van Miami Wilds LLC, een project dat werd voorgesteld door 20th Century Fox. Het totaalproject zou 930 miljoen dollar kosten, waarvan 425 miljoen zou gaan naar een avonturenpark met attracties waaronder een Ice Age waterpretpark. Met het doel om tegen ten laatste 2020 te openen en een bezoekersaantal van 2 miljoen, had dit voorstel veel kans op slagen. Zeker wetende dat het ongeveer 2000 jobs zou kunnen opleveren.

2014-01-17-MiamiZooExp420

Het andere voorgestelde project betrof Dinosaur Park. Met een totale kost van 14,6 miljoen dollar leek dit voorstel een heel pak minder ambitieus. Het idee van dit project is om een openluchtmuseum te hebben zoals het Dinosaur Open Air Museum in het Duitse Munchehagen. Het zou helemaal niet een Jurassic Park worden, eerder replica’s van deze grote reptielen op ware grootte, met ook voor de kinderen een zandvlakte waar ze fossielen kunnen gaan zoeken. Dit park zou in 2015 al kunnen opgestart worden en een extra 400.000 bezoekers garanderen.

2014-01-17-MiamiZooExp420dino

Ondanks het feit dat de voorstellen werden afgewezen, ze zijn nog niet helemaal van tafel geveegd. Op dit moment overweegt de county om in plaats van een groots opgezet themapark of het openlucht-dino-museum een gulden middenweg te vinden, waarin beide voorstellen naast elkaar kunnen bestaan. De vele bureaucratie staat helaas vlotte onderhandelingen in de weg. Toch is het te hopen dat één van beide projecten of beide projecten worden opgenomen in een plan voor een groot “Zoo Miami Entertainment Area”.