featured_header_zoonews2.jpg

Positieve inspectie panda-verblijf

Reuzenpanda's voor 20e verjaardag Pairi Daiza

2014 bestaat Pairi Daiza 20 jaar. Deze verjaardag zal gevierd worden met de komst van twee reuzenpanda’s Xin Hui en Hao Hao.

2014-01-PairiDaiza-BezoekInspecteurs180Xing Hui is het mannetje. Zijn naam betekent "stralende ster". Het vrouwtje is Hao Hao, wat "zoet" betekent. Deze 20e verjaardag van Pairi Daiza zal in het teken staan van de flora, fauna en Chinese cultuur.

Afgelopen weekend was het de finale inspectie van de Chinese autoriteiten, die de huisvesting van de twee panda’s moesten keuren. M. Zhong Yi die de leiding had van deze inspectie is alvast bijzonder opgetogen met het geleverde werk en gaf een toch wel mooi compliment: "Pairi Daiza heeft ons weten te verrassen. Het gaat hier om het meest innovatieve en meest aan de noden van de panda's aangepaste verblijf dat we ooit te zien hebben kregen."

Het verblijf van de reuzenpanda’s zal naar traditie van het park prachtig geïntegreerd worden in de natuur. Het verblijf heeft een totale oppervlakte van 5.300 m². De twee reuzenpanda’s zullen eind februari, begin maart arriveren. "Wij zijn er zeker van de panda's het hier naar hun zin zullen hebben", besluit Zhong Yi

 2014-01-PairiDaiza-BezoekInspecteurs420

Foto's: Pairi Daiza