featured_header_zoonews2.jpg

Haaien op Coney Island

Ocean Wonders: Sharks!

De werken aan het New York Aquarium op Coney Island beginnen vandaag voor het nieuwe haaiencomplex Ocean Wonders: Sharks! Het haaienaquarium zal pas in 2016 klaar zijn voor opening en er hangt een kostenplaatje aan 127 miljoen Euro.

2014-01-NY-AqShark180Ocean Wonders: Sharks! zal meer dan 100 verschillende zeediersoorten bevatten, waaronder uiteraard verschillende haaiensoorten, maar ook zeeschildpadden, roggen en verschillende scholen vis. De verblijven zullen de bezoekers dichterbij het onderwaterleven brengen, met enkele leuke interactieve aquaria, maar ook met een tour die meer info geeft over het voortplantingsprogramma van de haai. Eén van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld een tunnel doorheen een groots koraalrif, met een 360° zicht op het oceaanleven.

De storm Sandy had eerder voor vertraging van het project gegeven. De beschadigde delen va het New York Aquarium worden verder hersteld en zullen weldra ook opnieuw open zijn.
Het nieuwe complex wordt als een belangrijke impuls aanzien voor het toerisme in Coney Island. Het gebouw zal drie verdiepingen hoog zijn.

2014-01-NY-AqShark420