3 grijze zeehonden in amper 2 dagen tijd

Op twee dagen tijd heeft het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge al 3 grijze zeehondenpups opgevangen.

2013-12-SeaLifeB-Zeehond180De Sinterklaasstorm die over de kust raasde in de nacht van 5 op 6 december, heeft tot gevolg gehad dat de pups hun moeder zijn kwijtgeraakt. Ze zijn nog niet in staat om zelf vis te vangen, raken verzwakt en spoelen aan.

Grijze zeehonden worden geboren aan de Zuidkust van Engeland, het is dan ook niet verwonderlijk dat er twee pups zijn aangespoeld in Oostduinkerke, daar dit dicht bij hun kolonies in de Noordzee ligt.
De kleinste pup, een mannetje, spoelde er zaterdag aan en is maar een tiental dagen oud, zelfs zijn naveltje is nog niet dichtgegroeid. De twee andere pups, respectievelijk een vrouwtje en een mannetje, die vandaag in Oostduinkerke en Blankenberge aanspoelden zijn al wat ouder, zo tussen de vier en zes weken.

Door de hevige storm zullen er nog meer zeehondjes aanspoelen. "De kans dat ze na deze storm hun moeder nog terug vinden is heel klein", aldus dierenarts John Van Gompel.

De komende maanden zullen de verzorgers van SEA LIFE zich over de pups ontfermen met veel gedrevenheid en passie. Als de pups over drie tot vier maanden volledig aangesterkt en op gewicht is zullen ze terug vrijgelaten worden.

2013-12-SeaLifeB-Zeehond420

Er zijn op het moment zeven gewone zeehondenpups en drie grijze zeehondenpups te bezoeken in SEA LIFE Blankenberge.