featured_header_zoonews2.jpg

Kraamfeest olifantje in Blijdorp

Olifantennaam bekend gemaakt

Zaterdag 10 augustus beviel olifant Trong Nhi van haar eerste kalf. Nadat het eerst door tante Bangka overgenomen leek, heeft Trong Nhi zich inmiddels over haar dochter ontfermd en zijn de twee onafscheidelijk.

2013-08-Blijdorp-olifant180Omwille van het overlijden van prins Friso, werd het kraamfeest voor de pasgeboren olifant uitgesteld. Aanstaande zaterdag wordt dan het kraamfeest gevierd, van 11u00 tot 15u00: iedereen wordt getrakteerd op beschuit met muisjes (op=op), aangeboden door Meesterbakker Uljee en DeliXL.

Tussen 11u00 en 15u00 kunnen bezoekers exclusief het binnenverblijf van de olifanten betreden. Kinderen kunnen zich laten schminken als een olifant en een verhalenverteller weet kinderen te boeien met de spannendste belevenissen van de grijze dikhuiden.

Voor het nu nog naamloze kalf heeft Diergaarde Blijdorp een namenwedstrijd uitgeschreven onder de 120.000 abonnementhouders en 5.500 leden van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. De zoo heeft ondertussen meer dan 1000 inzendingen ontvangen en er zitten naar verluid prachtige namen tussen.
De jury bestaat uit een aantal leden van Vereniging Vrienden van Blijdorp en de olifantenverzorgers van Diergaarde Blijdorp. Zij zullen vanmiddag de naam kiezen. De winnaar van de wedstrijd wint een meet&greet met de olifantenverzorger en de olifantenfamilie. De naam wordt op het kraamfeest onthuld door de voorzitter van de Vereniging Vrienden van Blijdorp, Marcel Kreuger en olifantenverzorger Kasper Willebrandts. Dit bijzondere moment vindt plaats om 11u00 op het buitenperk van de olifanten. 

2013-08-Blijdorp-olifant420
   

  
Update: naam olifantenbaby bekend gemaakt

 

Marcel Kreuger, voorzitter van de Vereniging Vrienden van Blijdorp, en Hans Vervat, oud wethouder verkeer en vervoer en adoptieouder van moederolifant Trong Nhi, onthulden de naam van het olifantje dat exact twee weken eerder geboren werd: Nhi Linh.

Uit de meer dan 1000 inzendingen kozen een aantal leden van de Vereniging Vrienden van Blijdorp samen met de olifantenverzorgers de winnende naam. Deze naam werd ingestuurd door Blijdorp-abonnementhoudster Diana van Maurik, die samen met haar 11-jarige dochter Sam de naam heeft bedacht. De reden om deze naam in te sturen: “We vonden het leuk om een stukje van de naam Trong Nhi mee te nemen en na wat zoeken zijn we op Nhi Linh gekomen. Nhi betekent klein en Linh betekent zachtaardige geest. Naar onze mening erg toepasselijk”.