featured_header_zoonews.jpg

Chester Zoo breidt uit

Nieuwe zone "Islands"

Het Britse dierenpark Chester Zoo zal in augustus beginnen aan een uitbreiding met een nieuwe zone “Islands”, een investering van maar liefst 30 miljoen Britse Ponden.

2013-07-ChesterZ-Islands180Het betekent meteen ook de grootste investering die het park tot op de dag van vandaag heeft gedaan. Als locatie werd een gebied binnen het domein gekozen dat nog niet gebruikt was. Hier zullen exotische eilanden verschijnen die een link leggen met de Filippijnen, Papua Nieuw Guinea, Bali, Sumatra, Sumba en Sulawesi.

De werken starten in augustus en zullen pas in 2015 afgerond zijn. De zone werd ontworpen door het Ingenieursbedrijf Laing O’Rourke. De verschillende eilanden zullen met allerlei bruggen worden verbonden met elkaar. Islands zal de thuishaven worden van allerlei exotische dieren en planten die afkomstig zijn uit Zuid-Oost Azië. De Sumatraanse Tijger die nu reeds te vinden is in Chester Zoo, zal alvast naar één van de eilanden verhuizen.

Een wandeling doorheen de eilanden zou ongeveer een tweetal uur in beslag nemen. Het zal naast het tijgerverblijf ook een indrukwekkende Indonesische jungletempel bevatten, dat meteen het grootste indoor-dierenverblijf zal zijn van het ganse Verenigd Koninkrijk. Het zal de nieuwe thuis worden van de Sumatra orang-oetangs, de Sulawesi makaken en de gaviaal-krokodil uit Sumba.
    

2013-07-ChesterZ-Islands420