Prijzen te winnen

Het is tijd voor een unieke inventaris bij SEA LIFE Blankenberge, en alle bezoekers mogen een handje helpen! “Er zijn sinds de opening van SEA LIFE in 1995 zoveel dieren geboren, en we hebben zoveel nieuwe diersoorten in de attractie geïntroduceerd, dat het lastig is om met zekerheid te zeggen hoeveel dieren we in onze aquaria hebben” legt hoofd dierenverzorging Steve Vervaecke uit.

2013-07-SLB-Dierentelling180“Om echt ieder zeedier, van garnaal tot haai en van hermietkreeft tot murene te kunnen tellen hebben we hulp nodig – dat is echt een reusachtige karwei!” vertelt Steve Vervaecke. “Dit lijkt misschien een gemakkelijke taak, maar de meer dan 2.500 vissen en andere dieren zwemmen steeds rond en velen verstoppen zich ook in de talloze gaten en spleten van het koraal en de rotsen in de aquaria”. Er moet zowel binnen in het aquarium als buiten in het marine park geteld worden, zo waarschuwt Steve Vervaecke, want “de zeehonden, zeeleeuwen, pinguïns, otters en schildpadden mogen niet vergeten worden – net zoals onze nieuwste dieren, de vele kwallen in de Kwallendisco”.

Vanaf 20 juli worden de bezoekers van SEA LIFE Blankenberge uitgenodigd om de dierenverzorgers een handje te helpen bij het tellen van alle zeedieren. Aan de inkom worden tellijsten verspreid zodat iedereen een deel van het telwerk kan doen – vele handen maken immers licht werk.

De jongste bezoekers van SEA LIFE zien de dierentelling echter niet als werk, zo zegt Quinten Van Oost (7 jaar) uit Brugge: “Het is echt heel leuk om de diertjes te mogen tellen. Er zijn er zoveel!” Al is het niet altijd even gemakkelijk… “De krabben liggen steeds op een hoop. Dat is echt moeilijk om te tellen”.

De telling bij SEA LIFE zal plaats vinden van 20 juli t/m 4 augustus. Aan het einde van de periode zullen de dierenverzorgers het gemiddelde van de ingevulde tellijsten nemen om op die manier het aantal dieren te bepalen. En als bedankje voor de hulp zullen onder de deelnemers verschillende prijzen verloot worden, met als hoofdprijs een Dag als Dierenverzorger waarbij de gelukkige wordt opgeleid tot junior dierenverzorger. “We hebben echt de hulp van onze bezoekers nodig” geeft Steve Vervaecke toe. “We hopen dan ook dat iedereen een handje komt helpen!”
     

2013-06-SLB-DC-420