featured_header_zoonews.jpg

Dolfinarium Harderwijk begroet dolfijnenbaby

HOERA! het is een meisje

De pasgeboren babydolfijn, die anderhalve week geleden werd geboren in het Nederlandse Dolfinarium van Harderwijk, is een meisje. Vlak na de geboorte waren er al sterke vermoedens bij de verzorgers, maar het werd nu ook bevestigd door de dierenarts van het zeezoogdierenpark.

2013-07-DolfmH-Babydolfijn180De bevalling van tuimelaardolfijn Maaike vond plaats voor de meterslange glaswand in de Dolfijnendelta. Het leverde unieke beelden op. Moeder en dochter maken het nog steeds goed en zijn voor het publiek te zien.

Het is sinds vier jaar dat er weer een vrouwtjesdolfijn is geboren in het Dolfinarium. De laatste, Lelie, werd geboren in 2009. De jaren daarop volgden er vijf mannetjes. King, geboren op Koninginnedag 2012, was tot nu toe de jongste dolfijn. Dit jaar verwacht het Dolfinarium nog twee dolfijntjes: Nienke is uitgerekend in augustus en dolfijn Molly rond de Kerst.

Dolfinarium Harderwijk wordt beschouwd als één van de grootste dolfinariums in Europa. Dierentuinen, waaronder het zeezoogdierenpark, hebben een maatschappelijke functie: Educatie, Onderzoek, Natuurbehoud en Entertainment. In het Dolfinarium leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, bruinvissen (ook wel de Nederlandse dolfijn genoemd) en duizenden vissen. Gasten, en vooral de kinderen, leren deze dieren op een leuke, laagdrempelige, maar ook inhoudelijke manier écht kennen. De dieren in het Dolfinarium zijn daarmee de ambassadeurs van hun soortgenoten en van de zee.
   

2013-07-DolfmH-Babydolfijn420