featured_header_zoonews.jpg

Romantische Belle Epoque picknick

ZOO Antwerpen viert 170ste verjaardag

Op 20 en 21 juli, het verjaardagsweekend van de Antwerpse ZOO, wordt het 170-jarig bestaan van ZOO Antwerpen gevierd met een Belle Epoque picknick. Herbeleef de nostalgische sfeer van weleer en kom genieten in wat wordt omschreven als de mooiste 19de eeuwse dierentuin ter wereld.

2013-07-ZooA-BelleE180Er valt alvast heel wat te beleven. Zo worden historische danslessen aangeboden, er zullen verschillende steltlopers zijn, nostalgische kinderspelen zoals zaklopen, sjoelen en croquet staan op het programma, er is een grimecaravan voor kids mét kapsalon. Verder zijn er cava, oesters, een BBQ en een gratis Duvel apero (+18j) per bezoeker. Of smul je liever van een pomme d’amour of een suikerspin? Neem alvast je picknickdeken mee!

Graag geeft de ZOO ook enkele kledingtips mee: "Haal de kanten parasols, de lange handschoenen, de grote zwierige hoeden en de lange retrojurken tevoorschijn. Mannen hebben het makkelijker met een lang kostuumvest met gilet en een frivole ceremoniedas (striklint ipv das), een hoge hoed en wandelstok. Snuister op zolder of ga eens langs bij de Antwerpse afdeling van Huis Baeyens voor de ideale Belle Epoque-look. Op onze website vind je een bon waarmee je 10% korting krijgt bij Huis Baeyens. Misschien win jij zo wel de ‘best verklede Belle Epoque man en vrouw verkiezing’. Er zijn leuke prijzen te winnen zoals een kastelenweekend."
   

2013-07-ZooA-BelleE420
   

ZOO Antwerpen werd opgericht in 1843 door Jan Frans Loos, schepen en later burgemeester van Antwerpen. De dierentuin groeide in de loop der jaren uit tot een oase van exotisme en verwondering met meer dan 4 000 dieren.

ZOO Antwerpen werkt met een eigen, internationaal gerenommeerd CRC (Centre for Research and Conservation) aan wetenschappelijke projecten, ze verhogen het welzijn van de dieren volgens de huidige inzichten en komen tegemoet aan het comfort van de bezoekers.
De zoo is alvast bijzonder trots op hun beschermd monument met een uniek kunstpatrimonium en exotische gasten in een bijzondere Franse tuin.

Foto's: Belle Epoque © Viona Art en ZOO Antwerpen