featured_header_zoonews2.jpg

Pinguïn baby's Sea Life komen buiten

Pinguïn baby's laten zich zien...

De afgelopen dagen hebben de pinguïn baby’s van het SEA LIFE centre in Blankenberge hun eerste voorzichtige stappen buiten gezet. Aangemoedigd door het zonnige weer van de laatste tijd of niet, de pinguïn baby’s zijn nu goed te bezichtigen door de bezoekers van SEA LIFE.

2013-07-SLB-Pinguin180Eind april, begin mei zijn er in Blankenberge vier jongen Humboldt pinguïns geboren. Via Facebook is de naam van de eerstgeboren pinguïn gekozen; het werd Dazzle. “De andere drie kuikentjes hebben een naam gekregen van de dierenverzorgers zoals traditie is bij dierentuinen wereldwijd” aldus Steve Vervaecke, hoofd dierenverzorging bij SEA LIFE Blankenberge. “We hebben geopteerd voor de namen Kickass, Bilbo en Fredo”.

Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of de kuikens jongens of meisjes zijn. “Bij Humboldt pinguïns is dat alleen vast te stellen door middel van een DNA-test. Hierop zullen we nog moeten wachten tot het eind van de maand, als een gespecialiseerde dierenarts overgevlogen wordt voor de geslachtsbepaling” vertelt Steve Vervaecke. “Het blijft dus nog even spannend of onze kuikentjes jongens of meisjes zijn!”

De zeer populair gebleken pinguïn baby’s zijn vanaf nu door alle bezoekers aan het SEA LIFE centre te bezichtigen. En mochten de kleintjes even genoeg hebben van het zonnetje, blijven ze te zien op schermen in het gebouw – en vanaf thuis op http://bit.ly/pinguin-cam.
   

2013-07-SLB-Pinguin420