It's a boy

De nieuwste troef van ZOO Antwerpen, de eerste brilbeerbaby in België, blijkt een jongetje te zijn. Via een poll werd de naam bepaald: Oberon.

2013-06-ZooAntwOberon180Het jonge zoogdier kwam eerder deze maand voor de eerste keer reeds naar buiten. De brilbeerbaby werd geboren in februari in ZOO Antwerpen en is de eerste brilbeerbaby van België. Deze ochtend kreeg het beertje reeds zijn eerste medisch onderzoekje om het geslacht te bepalen. Wat de verzorgers reeds vermoedden, werd bevestigd door dierenarts Francis: baby O is een jongen!

Vanmorgen werd dan ook de online publieksstemming voor de naamkeuze afgesloten.
Meer dan 3.000 mensen stemden mee en de meerderheid koos voor Oberon. De naam is oorspronkelijk een voornaam. Oberon is als naam bekend als de feeënkoning, bekend uit Shakespeares toneelstuk ‘A Midsummer Night’s Dream’.

De eindscore van de publieksstemming luidde als volgt:

  • Jongen:
    Oberon 1172, Orson 1006, Oliver 958 stemmen
  • Meisje:
    Ona 1400, Onora 946, Olivia 790 stemmen

Oberon is nu reeds de nieuwe publiekslieveling van de ZOO. Hij verkent zijn buitenverblijf met meer en meer bravoure. De geboorte van Oberon is van groot belang voor het Europese kweekprogramma. De soort wordt in de natuur vooral bedreigd door jacht, illegale handel en habitatverlies. De brilbeer heeft een zwarte vacht en dankt zijn naam aan de blonde tekening rond zijn ogen, waardoor het lijkt alsof hij een brilletje op heeft. 

 

2013-06-ZooAntwOberon420

 
Foto's: © ZOO Antwerpen