featured_header_zoonews.jpg

Première Aqua Bella in Dolfinarium Harderwijk

Feestelijke heropening DolfijndoMijn

Afgelopen week is het dolfijnentheater DolfijndoMijn in Dolfinarium Harderwijk feestelijk heropend. De avond stond in het teken van herinneringen. De bekende koepel werd gedoopt met water uit de 5 oceanen van de wereld en de Noordzee. Gevolgd door de première van Aqua Bella, de grootste voorstelling met dolfijnen van Europa...

2013-06-DolfinariumH2-180Bij de opening waren ruim 1200 genodigden aanwezig. Allemaal hadden ze één ding gemeen: een herinnering aan DolfijndoMijn. Onder de sprekers waren de zoon en dochter van oprichter van Dolfinarium, Frits den Herder, en de dochter van de architect Cornelis Deelman die de koepel in de jaren zestig ontwierp. Onder leiding van ceremoniemeester Robert ten Brink werden er verhalen van vroeger opgehaald en beelden van de 45-jarige geschiedenis vertoond.

45 bijzondere herinneringen
Dolfinarium Harderwijk deed zelf enkele weken geleden een oproep in de media om herinneringen te delen. Het park werd daarop overspoeld met reacties. 45 mensen uit het hele land werden uitgenodigd om ook als echte VIP’s bij de première aanwezig te zijn. De verhalen en foto’s zullen op het Dolfinarium worden vereeuwigd, zichtbaar voor het publiek.

Eén van de gelukkigen was Bep Verhoef uit Schipluiden: “Het voelt als terug in de tijd om hier weer te zijn en aan de andere kant ken ik het ook niet meer terug. Het lijkt er op dat met het vernieuwde theater en de show Aqua Bella het Dolfinarium er zeker weer voor een nieuwe 45 jaar tegenaan kan.” Ook Robert ten Brink was zichtbaar onder de indruk: “Aqua Bella is een prachtige voorstelling, met een duidelijke boodschap. Je wordt op een eigentijdse manier met de ongemakkelijk waarheid over de natuur en het afval wat wij maken geconfronteerd. Dat dolfijnen de hoofdrol spelen maakt het wel zeer de moeite waard om te kijken,” aldus de ceremoniemeester van de avond.
   

 

Dolfinarium Harderwijk
Het Zeezoogdierenpark in het Nederlandse Harderwijk is het grootste Dolfinarium van Europa. Dierentuinen, waaronder het zeezoogdierenpark, hebben een maatschappelijke functie: Educatie, Onderzoek, Natuurbehoud en Entertainment. Per jaar bezoeken miljoenen Nederlanders een of meerdere dierentuinen en maken daar kennis met de meest bijzondere dieren. In het Dolfinarium leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, bruinvissen (ook wel de Nederlandse dolfijn genoemd) en duizenden vissen. Gasten, en dan met name kinderen, leren deze dieren op een leuke, laagdrempelige, maar ook inhoudelijke manier écht kennen. De dieren in het Dolfinarium zijn daarmee de ambassadeurs van hun soortgenoten in het wild.

Dolfinarium Harderwijk is hoofdsponsor van Stichting SOS Dolfijn. Deze stichting vangt jaarlijks tientallen gestrande, kleine walvissen op. De zieke dieren worden beter gemaakt en als het kan weer teruggeplaatst in zee. Naast financiële middelen stelt het Dolfinarium ook expertise, onder andere die van onze dierenartsen ter beschikking aan de Stichting SOS Dolfijn.
   

2013-06-DolfinariumH-420