featured_header_zoonews.jpg

Op kraamvisite in de dierentuin

Baby-boom in Nederlandse dierenparken

In alle dierentuinen is het in het voorjaar topdrukte voor de verzorgers. Traditiegetrouw worden er dan allerlei jonge dieren geboren. De lente is dan ook het leukste seizoen om een bezoekje aan de dierentuin te brengen.

Via uitmetkorting.be brengen we een overzichtje van enkele fascinerende geboortes uit de Nederlandse dierentuinen, met een extra linkje om met korting eens op kraamvisite te gaan in één van deze dierentuinen...
   

logo-uitmetkorting-belgieDiergaarde Blijdorp (Rotterdam)

2013-05-ZooNL180Diergaarde Blijdorp is in één maand verblijd met drie jonge giraffes. Chloë, Fabian en Tijn maken het prima en staan al heel stevig op hun lange benen. Ze zijn te bezichtigen op de Afrikaanse savanne in de dierentuin.
Al ietsje ouder, maar nog steeds ontzettend vertederend is het kleine gorillaatje Tonka. Ze is geboren op 5 november vorig jaar, 2 dagen na het Indisch neushoorntje Zwatra. Beide dames zijn nu dus ruim een half jaar oud, maar nog steeds klein in vergelijking met hun moeders.
Ook jong is het nieuwe vlinderparadijs van Blijdorp. De enorme koepelvormige kas is geopend op 27 april. Hier bekijk je aan de lopende band jonge dieren, want vlinders leven vaak maar een paar dagen.
   

logo-uitmetkorting-belgieBurgers' Zoo (Arnhem)

In de nacht van zaterdag 4 op 5 mei is in Burgers' Zoo een Sumatraanse tijgertweeling geboren. Bijzonder, want in het wild zijn deze katten bijna uitgestorven. De dieren blijven nog een paar weken veilig bij moeders in het kraamhok, maar mogen in de loop van het voorjaar naar buiten.
Ook heel bijzonder is het pasgeboren tapir-jong. Met zijn streepjes is het net alsof hij nog een pyjamaatje aan heeft.
    

logo-uitmetkorting-belgieDierenpark Emmen (Emmen)

Begin april zijn in de zoo van Emmen vier leeuwenwelpjes geboren. Ze zijn nog niet te zien voor het publiek, dit gebeurt pas als de jongen -drie vrouwtjes en een mannetje- groot genoeg zijn. Nog even geduld dus!
In maart werden er hier ook nog twee jonge girafjes geboren. De jongen spelen inmiddels vrolijk met elkaar. Een lollig gezicht, tussen de statige oudere dieren.
   

logo-uitmetkorting-belgieDierenpark Amersfoort (Amersfoort) 

In Dierenpark Amersfoort is het zeker en vast de moeite om een bezoekje te brengen aan het vorig jaar geboren olifantje Indra. Hoewel ze inmiddels al tientallen kilo's zwaarder en centimeters groter geworden is, is het nog steeds een schattig klein olifantje, in vergelijking met de andere olifanten in de groep.
Veel kleiner zijn de jonge ringstaartmaki's. Je kent ze misschien wel uit de film Madagaskar. In het echt zijn ze nog veel schattiger!
   

logo-uitmetkorting-belgieOuwehands Dierenpark (Rhenen)

Binnen enkele weken is een kraambezoekje aan Ouwehands Dierenpark Rhenen zeker en vast de moeite, want dan mogen de twee leeuwenwelpjes Inkosi en Ilumbo naar buiten. Gewone leeuwenwelpjes zijn al schattig, maar dit duo is extra bijzonder. Ze zijn namelijk wit van kleur en dat is een hele zeldzame kleur. In Ouwehands wonen inmiddels zes van deze witte leeuwen.
Ook heel schattig: de drie jonge wrattenzwijntjes die in april geboren zijn.
   

logo-uitmetkorting-belgieArtis Zoo (Amsterdam)

In Artis kun je op kraambezoek gaan bij het pasgeboren zebraveulentje, het eerste veulen van de merrie Zohra. In januari en februari zijn er ook al zebra's geboren in Artis. Het is dus een gezellige bedoening bij deze gestreepte dieren!
Heel bijzonder is de geboorte van twee algazels. Deze antilopesoort is in het wild volledig uitgestorven, door de jacht. In dierentuinen en omheinde gebieden in Afrika wordt geprobeerd om de dieren weer terug te fokken.
Neem ook een kijkje bij de rode vari's. Hier zijn onlangs twee jongen geboren, maar de moeder is helaas deze week overleden. Het zusje van de jongen treedt nu op als pleegmoeder. Vertederend om te zien!
    

2013-05-ZooNL420