featured_header_zoonews.jpg

Jubileumboek Ik hou van Artis

Mooiste verhalen over 175 jaar Artis

Artis, de zoo van Amsterdam, bestaat dit jaar maar liefst 175 jaar. Speciaal hiervoor heeft Artis in samenwerking met Uitgeverij Rubinstein het jubileumboek "Ik hou van Artis" gemaakt. Dit boek werd geschreven door Nienke Denekamp en gouden griffel-winnaar Jan Paul Schutten.

Het boek geeft de lezer een kijkje achter de schermen van Artis. Met persoonlijke verhalen van dierverzorgers, dierenartsen en vrijwilligers. Maar ook persoonlijke herinneringen van vele Artis-bezoekers, waaronder Monique van de Ven, Aart Staartjes en André Kuipers komen voorbij. 
   

2013-05-ArtisBoek420

Mensentuin

Artis is niet alleen Nederlands oudste dierentuin, het is vooral ook een mensentuin. Dat is het thema van het jubileumjaar. Op artis.nl/mensentuin zijn vele herinneringen van mensen aan Artis verzameld. De leukste, bijzonderste en ontroerendste verhalen komen terug in het boek. Jan Paul Schutten en Nienke Denekamp interviewden voor Ik hou van Artis ook heel wat bekende Nederlanders. Want bekend en onbekend, medewerkers en bezoekers, jong en oud: Artis zit in het hart van vele Nederlanders.

Natura Artis Magistra
Het boek is als een wandeling door het park. Iedere lezer kiest zijn eigen route en volgorde. Maar op welk hoofdstuk de keuze ook valt, boven alles zal het gaan over mensen. Over de verzorgers, de bezoekers, artsen, kunstenaars, wetenschappers en al die andere mensen die zich met hart en ziel verbonden hebben aan het park. Via die mensen komt Artis in al haar diversiteit voorbij: de dieren, de planten, de architectuur, de kunstcollectie... Aan de hand van het motto Natura Artis Magistra, lezen we hoe in Artis al 175 jaar de natuur de leermeesteres van de kunst en de wetenschap is.
Ik hou van Artis is vanaf vandaag te koop in de Artis-winkel en in de boekhandels.

  • Gebonden boek, full colour
  • Pagina’s: 192
  • Prijs: € 19,95
  • ISBN: 9789047613329