Rotterdamse Zoo opent vlinderparadijs

Afgelopen weekend werd in Diergaarde Blijdorp het nieuwe tropische vlinderparadijs, Amazonica, officieel geopend. Drie koninginnen van het Zomercarnaval liepen in een optocht van honderden Vrienden van Blijdorp naar Amazonica en lieten symbolisch tientallen kleurige vlinders ‘los’ tussen het tropisch groen. 

2013-04-Blijdorp180Het tropische vlinderparadijs is ondergebracht in een groot koepelvormig gebouw. In dit stukje Amazonegebied van ruim 2500 m2 is het tropisch warm en hier fladderen straks duizenden prachtige Zuid-Amerikaanse vlinders rond.
Het publiekspad loopt langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen.

Vanaf een grote zandbank, middenin de rivier, is het leven in en om het water te bekijken zoals de reusachtige drijvende bladeren van de reuzenwaterlelie 'Victoria amazonica'. Ook de indrukwekkende anaconda krijgt hier een plek maar ook de piranha’s en sierlijke zoetwaterroggen die in het ondiepe water langs de oevers leven.
Amazonica is een zintuigprikkelende ervaring.
   

2013-04-Blijdorp420

Amazonica is een jubileumgeschenk aan de Diergaarde van De Vereniging Vrienden van Blijdorp, die in 2013 vijftig jaar bestaat. Kijk alvast voor een impressie op www.diergaardeblijdorp.nl/amazonica