Pinguïn babyshower

De Humboldt pinguïns in Sea Life Blankenberge verwachten gezinsuitbreiding. Omwille van hun bedreigde status is het maritieme park alvast bijzonder blij. Om dit heuglijke feit te vieren organiseren hun trotse verzorgers op woensdag 24, zaterdag 27 en zondag 28 april een babyshower voor de aanstaande ouders.
   

Gezinsuitbreiding bij de pinguïns

2013-04-SeaLifeB-Pinguin180Niet lang na de opening van het volledig vernieuwde buitengebied verrasten de pinguïns hun verzorgers met een ei. Een week later bevonden zich maar liefst zeven eieren in het binnenverblijf van de Sea Life pinguïns. Het eerste ei zal naar verwachting uitkomen op 28 april.

“De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven. Zodat onze bezoekers ze toch kunnen zien hebben we een webcam in het binnenverblijf geïnstalleerd. Ook het broedproces kan zo vanuit thuis gevolgd worden via http://bit.ly/pinguin-cam” legt Steve Vervaecke uit.
In Sea Life zelf zijn de pinguïns daarnaast via een beeldscherm te volgen tijdens het broeden.
   

Pinguïn Babyshower

“De aankomende gezinsuitbreiding van onze pinguïns heeft tot veel enthousiaste reacties geleidt vanuit heel België. Daarom willen wij deze bijzondere gebeurtenis graag vieren met onze bezoekers” aldus Albert Sikkens, general manager van Sea Life Blankenberge. Op woensdag 24, zaterdag 27 en zondag 28 april zal er een feestelijke babyshower georganiseerd worden in het Sea Life Centre. Deze pinguïn babyshower is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats tijdens de reguliere openingstijden (zie www.sealife.be).

Om zoveel mogelijk mensen deel te laten nemen aan de feestvreugde heeft SEA LIFE een speciale actie in het leven geroepen: bij afgifte van een geschenkje voor de ongeboren spruiten aan de inkom van SEA LIFE kost een entreebewijs, enkel tijdens de pinguïn babyshower, slechts € 1.00 per persoon.
En, zo voegt Albert Sikkens toe, “wij zullen er zorg voor dragen dat de kraamgeschenken een goede bestemming krijgen na afloop van de babyshower”.
   

2013-04-SeaLifeB-Pinguin420

De Humboldt pinguïn (ook bekend als de Peruviaanse pinguïn, of Patranca) leeft niet in het Zuidpoolgebied zoals vele andere pinguïnsoorten, maar aan de kusten van Chili en Peru. Het dier is vernoemd naar de koudwaterstroom waarin de pinguïns zwemmen. Die stroom werd dan weer op zijn beurt vernoemd naar de Duitse ontdekker Alexander von Humboldt.