featured_header_zoonews2.jpg

Dolfinarium maakt cast bekend Aqua Bella

Nieuwe dolfijnenshow in Harderwijk

Gisteren heeft directeur Marten Foppen in het Dolfinarium de cast bekendgemaakt van de nieuwe dolfijnenshow Aqua Bella. Samen met Entertainmentmanager Serena van Kammen en twee van de trainers Jurriën Wouters en Babette Poelstra sneed Foppen, onder toeziend oog van de andere hoofdrolspelers, de dolfijnen, de Aqua Bella taart aan als officiële start van de repetities.

2013-03-DH-AquaBella180Ook vijf dolfijnen die terugkeren naar DolfijndoMijn werden aan de pers voorgesteld. Nemo, Juno, Tsalka, Apollo en Tucker werden letterlijk naar voren gehaald om kennis te maken met de pers. Het zijn dieren met zeer veel ervaring, maar toch ieder met een eigen karakter. De dolfijnen wonen nu nog in de Dolfijnendelta bij hun andere soortgenoten. Uiteindelijk zullen er ook andere dolfijnen naar DolfijndoMijn terugkeren. De verhuizing van deze dieren zal rond de Paasdagen plaatsvinden.

Aqua Bella zal op 27 april de meest moderne en toonaangevende dolfijnenshow ter wereld zijn. In een voorstelling van een half uur nemen de dolfijnen de bezoekers mee op wereldreis. De dieren laten de schoonheid maar ook de kwetsbaarheid van de aarde zien. Deze vorm van belevingseducatie is typerend voor het Harderwijker zeezoogdierenpark.

Op dit moment wordt er nog met man en macht gewerkt aan DolfijndoMijn, beter bekend als de koepel. Het park investeerde miljoenen in dit dolfijnentheater dat van binnen en buiten compleet gestript werd. Buiten wordt het gebouw terug gebracht in oorspronkelijke staat (anno 1968). Van binnen wordt het aangekleed met de meest moderne technieken. Het nieuwe decor bestaat uit 7 reusachtige schermen die zijn opgebouwd in de vorm van een grote walvisstaart. Op deze schermen wordt middels 3D videomapping levensechte beelden geprojecteerd. Het DolfijndoMijn is daarmee het eerste theater in Nederland die deze techniek toepast.   

Op 27 april gaat het Dolfinarium weer open voor publiek. Naast het theater heeft ook het Roggenrif een complete metamorfose ondergaan. Rond dit interactieve gebied, waar mensen roggen en haaien kunnen aaien, is een belevingswereld gecreëerd waarin de Noordzee en haar bewoners centraal staan.


2013-03-DH-AquaBella420

Foto: Storm Solutions/Rene van Manen
Vlnr: Marten Foppen, Serena van Kammen, Jurriën Wouters en Babette Poelstra