featured_header_zoonews.jpg

De mooiste Artis-kinderverhalen

Jubileumboek voor kinderen vandaag gepresenteerd

Kinderen houden van natuur. Ze ontdekken daarin zichzelf en de wereld. Ze leren dieren en planten kennen. Natuur staat voor spel en fantasie, voor ontdekking en verwondering. Generaties stadskinderen hebben de natuur ontdekt in Artis.

2013-03-Artis-GerdaHavertong180Geen wonder dat de helden uit kinderboeken ook naar Artis zijn geweest. Van Dikkertje Dap tot Nijntje en van Jip en Janneke tot Pinkeltje, allemaal hebben ze Artis bezocht. Ze hebben er elk hun eigen avontuur beleefd. De één gaf de giraffe een klontje en de ander maakte een ritje op de rug van een kameel. Wie kent de verhalen niet?

Speciaal voor het 175-jarig bestaan van Artis zijn deze kinderverhalen en –versjes verzameld en gebundeld in het boek Hoera, we gaan naar Artis!. Artis presenteerde dit boek vandaag in het Vogelhuis waar Gerda Havertong het eerste exemplaar in ontvangst nam. Gerda Havertong las haar favoriete Artis-verhalen voor aan een schoolklas. De kinderen zaten met open mond te luisteren op de zitzakken die speciaal voor hen in het Vogelhuis waren neergelegd.

Hoera, we gaan naar Artis! is een jubileumboek voor kinderen, een verzameling van oude en nieuwe verhalen en versjes die allemaal over Artis gaan. De verhalen bestrijken een periode van 1919 tot nu. Dikkertje Dap, Jip en Janneke en Pinkeltje komen voorbij, maar ook verhalen van Willem Wilmink, Ted van Lieshout, Rie Cramer en Midas Dekkers. Ook de tekeningen van Fiep Westendorp en Philip Hopman ontbreken niet. Deze verhalen en versjes zijn verzameld door Joke Linders, consulent kinder- en jeugdliteratuur.
   

2013-03-Artis-GerdaHavertong420

Het boek is te koop voor €14,95 in de Artis-winkel of boekhandels en wordt uitgegeven door Uitgeverij Rubinstein.