featured_header_zoonews.jpg

Artis vraagt mobieltjes voor de olifanten

Oude mobiele telefoons voor nieuw olifantenverblijf

De Amsterdamse dierentuin, Artis, heeft deze week een wel heel bijzondere bijdrage gekregen voor het nieuwe olifantenverblijf. De Nederlandse organisatie Techreturns, die mobiele telefoons inzamelt om te recyclen of hergebruiken, heeft toegezegd dat van alle mobieltjes die dit jaar bij hen worden ingeleverd, €1,- naar Artis gaat.

Mensen kunnen de opbrengst van hun oude of ongebruikte telefoon ook helemaal aan de olifanten geven. Vanaf vandaag vraagt Artis dus om mobieltjes voor de olifanten.

Nieuw olifantenverblijf
Artis viert dit jaar haar 175e verjaardag en vraagt een cadeau. Artis heeft in januari het publiek opgeroepen om een bijdrage te leveren aan een nieuw olifantenverblijf. Sindsdien zijn er al vele donaties binnengekomen. Iedereen kan op zijn eigen manier bijdragen en vanaf vandaag is Artis te steunen met mobiele telefoons. Het is de eerste keer in de 175-jarige geschiedenis van Artis dat zij het publiek grootschalig vraagt bij te dragen aan de realisatie van een nieuw dierverblijf. Dit verblijf komt op een deel van het huidige parkeerterrein van Artis.

Inleveren
Ga naar artis.nl/olifanten en doneer zo je mobiele telefoon, tablet of MP3-speler aan de olifanten via Techreturns. Ook kun je je telefoon inleveren bij de ingang van Artis. De opbrengst komt volledig ten goede aan de uitbreiding van het olifantenverblijf.

Techreturns en Artis
Om de waarde van de oude telefoons om te zetten in geld voor het nieuwe olifantenverblijf is Artis een samenwerking aangegaan met Techreturns. Techreturns zamelt telefoons in om deze te recyclen of een tweede leven te geven in landen als China en India. Van alle ingeleverde telefoons in 2013 doneert Techreturns nog eens €1,- extra. Ook heeft Techreturns het 1-jarige olifantje Mumba geadopteerd.
   

2013-03-Artis-mobieltje420