featured_header_zoonews.jpg

10 jaar Aquatopia in Antwerpen

De Antwerpse (w)onderwaterwereld

Aquatopia bestaat in 2013 10 jaar! Dat wordt door het Antwerpse Aquarium in 2013 gevierd met allerlei nieuwigheden en voordelen voor de bezoekers.

2013-02-10jaarAquatopia-180Aquatopia opende de deuren in het najaar van 2003. Het werd gepromoot als "de unieke (w)onderwaterwereld tegenover het Centraal Station in Antwerpen". Aanvankelijk was het decor vrij futuristisch en strak, maar in 2005 werd het complex gesloten om de biotopen levensecht te maken. Duizenden exotische vissen en reptielen kon de bezoeker ontdekken in hun natuurlijke leefomgeving. Ze leren er spelenderwijs en op een luchtige manier meer over het leven onder water in de meren, rivieren, zeëen en oceanen op aarde. Kinderen kunnen zich na hun ontdekkingstocht uitleven in de kleine binnenspeeltuin met ballenbad met zicht op de haaien. En het educatieve entertainment of “edutainment” slaat aan...

Sinds de opening kan Aquatopia nog steeds rekenen op ongeveer 120.000 bezoekers per jaar. Hiermee is het aquariumcomplex een vaste waarde onder de toeristische attracties van Antwerpen en van heel België. In Aquatopia zie je trouwens het grootste haaienaquarium van België met meer dan 360.000 liter water!

Ook uniek zijn de 2 zeeschildpadden, Sansbecco en Mabouche, die hun onderkaak missen en daardoor niet meer in het wild kunnen overleven. Meteen ook de reden waarom je elders maar zelden een zeeschildpad van zo dichtbij kan zien.
En natuurlijk moet Mozart vermeld worden. Deze stoere leguaan haalde in 2007 het wereldnieuws toen één van zijn 2 penissen werd geamputeerd ten gevolge van een priapisme of blijvende erectie!
   

2013-02-10jaarAquatopia-420

Foto's: Aquatopia