featured_header_zoonews.jpg

Unieke geboortes in Serengeti-Park

4 witte tijgertjes en 4 witte leeuwenwelpen

Het bekende Duitse safari-pretpark, Serengeti Park, mocht onlangs een zeer zeldzame golf van geboortes verwelkomen met maar liefst vier witte tijgers en vier witte leeuwen. De geboorte van vier welpjes is vaak al zeldzaam, het feit dat dit zo kort op elkaar gebeurde bij deze toch wel aparte dierensoorten is eerder uniek te noemen.

2013-01-SerengetiP180De witte tijgertjes zagen reeds in oktober het levenslicht. De witte tijgerin van Serengeti-Park, Bianca, gooide vier gezonde en levendige baby-tijgertjes. Het was voor haar de derde keer dat ze beviel. Bianca zelf werd in 2006 geboren in Italië. Vader van de vierling is Pipo die in Spanje werd geboren, ook in 2006. Bij de vier youngsters zijn er drie zoontjes, Snowy, Ice en Mohan en 1 dochtertje, Shiva.

Een maand later, einde november, mocht witte leeuwin Luna het huzarenstukje overdoen. Ook zij gooide vier welpen, twee jongens, Lio en Thabo, en twee meisjes, Kim en Eve. Vader van deze vierling is Malik. Malik en Luna zijn afkomstig uit Gauteng in Zuid-Afrika. Beiden werden in 2007 geboren.
   

2013-01-SerengetiP420

De acht nieuwe sterren van Serengeti-Park werden afgelopen week afgezonderd van de moeder voor een grondig medisch onderzoek. Naast een routine onderzoek werden de jonge roofdieren ook ontwormd.

Serengeti-Park opent op 15 maart de deuren voor het publiek.