featured_header_zoonews.jpg

Nieuwe Dolfinariumshow: Aqua Bella

Op wereldreis met een ruimteschip

Op de bodem van het showbassin van het dolfijnentheater in Dolfinarium Harderwijk zijn de details bekend gemaakt over de nieuwe dolfijnenshow: de theatervoorstelling is gedoopt tot “Aqua Bella”. Onder die naam gaat een nieuwe voorstelling met dolfijnen op 27 april 2013 in première.

2012-12-DolfinariumHarderwijk180Het Dolfinarium investeert miljoenen in het theater (“de koepel”) en de nieuwe show. Vanwege de grootschalige verbouwing is het park deze winter langer gesloten. Het blauwe dolfijnentheater, dat tot een van de bekendste gebouwen van Nederland behoort, staat nu nog volledig in de steigers. Tientallen specialisten werken dagelijks aan de” koepel” om op tijd klaar te zijn.

Het theater is gebouwd in 1967-1968, ten tijde van de opkomende ruimtevaart. Dat werd de inspiratiebron van architect Cees Deelman. Het oorspronkelijke gebouw doet dan ook sterk denken aan een ruimteschip. In ruim veertig jaar is het gebouw steeds van kleur en vorm aangepast. Het Dolfinarium brengt het theater nu terug in de oorspronkelijke staat. Het 3000m² koepelvormige dak krijgt een andere dakbedekking in nieuwe tinten.

Van binnen zal het theater aangekleed worden met de modernste technieken. Het DolfijndoMijn, zoals het gebouw tegenwoordig heet, wordt het eerste theater in Nederland met 3D video mapping. Deze techniek werkt op basis van levensechte 3D projectie. Het ”decor” gaat bestaan uit meerdere projectieschermen. De diversiteit van decors wordt door deze techniek enorm vergroot. De beleving van dit projectiedecor is levensecht. Elke omgeving kan tot in de kleinste details worden nagebootst.
   

 

In de nieuwe show “Aqua Bella” (vanaf 27 april 2013) nemen de dolfijnen de bezoekers mee op wereldreis. De dieren laten de schoonheid maar ook de kwetsbaarheid van de aarde zien. Deze vorm van belevingseducatie is typerend voor het zeezoogdierenpark in Harderwijk.
   

2012-12-DolfinariumHarderwijk420