featured_header_zoonews2.jpg

Coca-Cola kerstkaravaan

Holidays are coming…

Traditiegetrouw gaat de Coca-Cola kerstkaravaan op pad tijdens de kerstperiode. De rode fonkelende kersttrucks zorgen telkens weer voor dat tikkeltje extra kerstmagie, warmte, gezelligheid en gelukkige momenten, … en dat zal nu niet anders zijn!
Dit jaar krijgt het vertrek van de Coca-Cola kerstkaravaan nog een extra dimensie. Scala & Kolacny Brothers zullen het vertrek van de kerstkaravaan en de start van de kerstperiode officieel inluiden met een gratis concert op 9 december op parking 2 van Planckendael. Iedereen die Planckendael op die dag zijn leukste kerstwenst bezorgt, mag bovendien samen met zijn gezin het park voor de helft van de prijs bezoeken*. Vroege kerstcadeautjes dus!


2012-12-Planckendael-kerstman420 

   
Al vele jaren kondigt de komst van de Coca-Cola kerstkaravaan de start aan van het kerstseizoen. Coca-Cola en kerst zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden en de komst van de fonkelende Coca-Cola kersttrucks maken elk jaar de kerstmagie compleet.
Dit jaar wordt de kerstkaravaan officieel op gang getrokken op zondag 9 december, om 16.00 uur, op parking 2 van Planckendael. De Kerstman zelf, heel wat officiële Kerstman-helpertjes en de enige échte Coca-Cola kersttrucks zullen er klaarstaan om aan hun trektocht te beginnen. Onder begeleiding van het wereldbekende koor Scala & Kolacny Brothers wordt het vertrek één groot familiefeest!
  
Dit najaar brengen Scala & Kolacny Brothers een nieuwe cd uit met alternatieve kerstnummers: DECEMBER. Het gaat zowel om bekende als minder bekende nummers, échte kerstliedjes en liedjes die een speciale sfeer oproepen zoals My December van Linkin Park, Christmas Lights van Coldplay of nog Eskimo van Damien Rice. Mooie nummers die hemels klinken.
  
Naar aanleiding van de lancering van deze cd start het wereldbekende koor weldra met een beperkte reeks exclusieve concerten in Vlaanderen. Maar eerst… geven ze het beste van zichzelf bij het vertrek van de Coca-Cola kerstkaravaan. Groot en klein zijn welkom en kunnen tijdens dit unieke evenement genieten van buitengewone, én nooit eerder gehoorde, muziek. Ze kunnen op de foto gaan met de kerstman, genieten van een frisse Coca-Cola en de Kerstman uitwuiven.
  
Om de kerstsfeer en kerstmagie nog tastbaarder te maken, heeft ook Planckendael iets speciaals voorzien voor zijn bezoekers op 9 december. Wie Planckendael op die dag zijn leukste, gekste, ludiekste kerstwens bezorgt, wordt ervoor beloond met 50% korting op de prijs van zijn toegangsticket. Kerstkaarten, knutselwerken, tekeningen… alles kan*.
Ook tijdens de Kerstvakantie kleurt Planckendael rood, in samenwerking met Coca-Cola. Iedereen is welkom om zich bij het kampvuur te komen opwarmen, kinderen mogen samen met de Kerstman op de foto terwijl mama’s en papa’s zichzelf verwennen met een lekker drankje in de kerstherberg, en wie wil… kan zich neervlijen op een kussen en luisteren naar mooie kerstverhalen in restaurant Toepaja. In de ZOO trakteert de Kerstman op gratis ritjes op een te gekke draaimolen.

2012-12-Planckendael-kerstman180Wist je trouwens dat…
… de fantasierijke portretten van de Kerstman die de Zweed Haddon Sundblom in opdracht van Coca-Cola in een tijdspanne van 33 jaar schilderde, het wereldwijde beeld van de beroemdste bewoner van de Noordpool volledig veranderde? Het rondbuikige, gezellige, blozende portret dat Sundblom op papier zette, leidde tot het typische beeld van de Kerstman zoals we hem nu kennen.
Hoewel Sundblom niet de eerste kunstenaar was die de Kerstman schilderde voor een reclame van Coca-Cola, werd zijn versie wel het uitgangspunt voor andere afbeeldingen. Zijn versie is, tot op heden, ook de meest geaccepteerde beeltenis van de Kerstman.
De meer dan 40 originele olieverfschilderingen van de Kerstman die Sundblom voor Coca-Cola maakte, schitterden in het verleden in krantenadvertenties en op billboards. Diezelfde tekeningen worden nu nog steeds gebruikt op posters, winkeldisplays, verpakkingen en talloze collector’s items.
   
* Voorwaarden actie kerstwensen: Enkel op zondag 9 december 2012 ontvangen bezoekers aan de kassa 50% korting op hun toegangsticket in ruil voor hun kerstwens. Kerstwensen kunnen verschillende vormen aannemen: kerstkaarten, tekeningen, knutselwerken, … Maximaal 4 personen per kerstwens.
De dagtickets dienen gelijktijdig aangekocht te worden en zijn enkel geldig op de dag van aankoop. Niet inwisselbaar in speciën, niet cumuleerbaar met andere acties, promoties of voordelen. Niet geldig op eerder aangekochte tickets.