featured_header_zoonews2.jpg

Dolfinarium Harderwijk half jaar dicht

Het dak gaat eraf bij het Dolfinarium

Met een grote zilveren sleutel draaide Guylian Moos de toegangspoort tot het Dolfinarium voor zes maanden op slot. Het was de laatste klus die de veertienjarige Guylian uit Almere als gastdirecteur vandaag mocht uitvoeren.

Het park in Harderwijk is voor zes maanden gesloten wegens een grote verbouwing aan het bekende dolfijnentheater, DolfijndoMijn. Op 27 april 2013 gaat het Dolfinarium weer open met ondermeer een nieuwe dolfijnenshow en het belevenisrijke Noordzeegebied.
Zowel interieur als exterieur van het dolfijnentheater gaan volledig op de schop. “Je zou kunnen zeggen dat het dak er letterlijk af gaat”, verklaart directeur Marten Foppen. “Het theater wordt aan de binnen- en buitenkant volledig vernieuwd. Ook wordt het gebouw gemoderniseerd en aangekleed met de allernieuwste technieken”, vervolgt Foppen. “Bij een nieuw theater hoort een nieuwe dolfijnenshow. Deze zal in de wereld van dolfinaria als zeer vooruitstrevend worden ervaren.”

Het Dolfinarium opende voor het eerst de deuren van het dolfijnentheater in 1968. Het werd de eerste en voor decennia de grootste overdekte dolfijnenshow ter wereld. Met ruim 2200 zitplaatsen is het nog steeds het grootste overdekte dolfijnentheater van Europa.
   

Laatste droomwens

2012-10-Dolfinarium180Het was aan gastdirecteur Guylian om vandaag de laatste keer ‘de Droomwens aan te kondigen. De dolfijnenshow speelde vandaag voor de allerlaatste keer. Voor het park en de trainers een zeer bijzonder moment. Al drie jaar lang is het de hoogst gewaardeerde en meest populaire voorstelling van het park. De Droomwens werd al door ruim 2 miljoen mensen bezocht.

Guylian was de laatste van 5 winnaars waarvan een droomwens in vervulling ging. ‘Een dag de directeur zijn van het Dolfinarium’. Hij kent het park als zijn broekzak. Al heel vaak bezocht hij het Harderwijker zeezoogdierenpark. Vandaag was hij echter de belangrijkste man. Van de echte directeur Marten Foppen kreeg hij een persoonlijke rondleiding achter de schermen en mocht hij als eerste de tekeningen zien van de nieuwe dolfijnenshow. Nadat de laatste bezoeker het park had verlaten sloot hij, gewapend met een grote zilveren sleutel, de toegangspoort van het Dolfinarium.