featured_header_zoonews.jpg

Droomwens komt uit

Bijzondere hoofdrol in dolfijnenshow

“Alsof ze al jaren met deze dolfijn werkt”, roept Joyce Hazelof, dolfijnentrainer in het Dolfinarium van Harderwijk.
Ze heeft het over Marieke Blom (40) en tuimelaar dolfijn Apollo. Afgelopen weekend mocht Marieke voor één keer de hoofdrol spelen in de dolfijnenshow ‘de Droomwens’, de grootste dolfijnenshow van Europa. 

Samen met trainingsmaatje Apollo genoot ze zichtbaar van het moment en kreeg ze na afloop een langdurige staande ovatie van het publiek.

2012-10-DolfinH180In juni van dit jaar werd Marieke getroffen door een beroerte. Haar tweede in nog geen twintig jaar tijd. Hierdoor zit ze in een rolstoel en gaat ze elke dag naar revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Marieke is een echte vechter. Onder leiding van haar therapeuten werkt ze elke dag keihard om haar situatie weer leefbaar te maken. Toen ze hoorde dat haar droomwens in het Dolfinarium vervuld zou worden, heeft ze echter al haar operaties uitgesteld. “Dit moment mocht namelijk onder geen beding in gevaar komen”, verklaarde een dolgelukkige Marieke na afloop van de bijzondere show.

Marieke: “Er zijn al vaker mensen geweest die de hoofdrol mochten spelen in deze dolfijnenshow of een dag door het leven mochten gaan als dolfijnentrainer. Ik had zoiets van: waarom kunnen alleen maar vrouwen die alles al hebben en volledig gezond zijn dit soort wedstrijden winnen… Ik moet dat toch ook kunnen?!” Het Dolfinarium besloot haar die kans te geven en na dagen van trainen met dolfijn Apollo, was vandaag om klokslag 12:00 uur het grote moment.

Het DolfijndoMijn zat bomvol. Ruim 2000 mensen keken toe hoe Marieke de hoofdrol vertolkte. Onder de toeschouwers zaten veel familieleden, vrienden, artsen en therapeuten van de 40-jarige.


De Droomwens sluit af met vervullen van droomwensen

Het Dolfinarium vervult in oktober elke week een bijzondere wens. Het park wil op deze manier een waardige afsluiting voor de dolfijnenshow de droomwens die na 28 oktober niet meer te zien zal zijn. Het Dolfinarium sluit na die datum zes maanden haar deuren voor een grondige vernieuwing aan DolfijndoMijn (de koepel). De wens van Marieke stond qua bijzonderheid, maar ook qua moeilijkheid met stip bovenaan.


CVA

Ieder jaar krijgen ruim 41.000 mensen een beroerte, ook wel een CVA (Cerebro Vasculair Accident) genoemd. Circa 7000 mensen worden opnieuw met een CVA geconfronteerd. Op dit moment is een CVA doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen en de grootste oorzaak voor invaliditeit. In Nederland moeten circa 500.000 mensen met de gevolgen hiervan leven.
    

2012-10-DolfinH420