Nieuw verblijf voor Sumatraanse tijger

ZSL London Zoo plant een nieuw indrukwekkend project: Tiger Territory. Dit tijgerverblijf past in het kader om de omheiningen één voor één weg te nemen en zo te voldoen aan modernere normen.

2012-09-LondonZoo-tiger-territory-small-11630Voor dit project is een investering van 3,6 miljoen Britse Ponden nodig. Het betreft dan ook een dierenverblijf van 2500m², vijf maal de huidige oppervlakte van het tijgerverblijf. In Londen vindt men één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld terug: de Sumatraanse Tijger. De Londense zoo coördineert het kweekprogramma voor deze zeldzame diersoort, en is ook verantwoordelijk voor het wereldwijde spreidingsplan van de Sumatraanse tijger. In het nieuwe Tiger Territory kan de bezoeker dan ook veel meer informatie hieromtrent terugvinden.

Ondertussen zijn de constructiewerken al volop bezig. Het doel is om in de lente van 2013 het nieuwe verblijf plechtig voor te stellen aan het publiek. De bezoekers maken als het ware een tocht doorheen Indonesië. Via verschillende glazen afscheidingen kunnen de mensen haast neus tegen neus komen met deze indrukwekkende katachtige roofdieren. Om de financiering rond te krijgen deed de 186 jaar oude zoo een oproep aan haar bezoekers, met een enorme respons als gevolg.
   

2012-09-LondonZoo-tiger420