featured_header_zoonews2.jpg

Virtueel dolfijnenbordspel

Nederland telt ruim 25.000 Hulpdolfijnentrainers

Een virtueel bordspel voor kinderen, met daarin ruim 200 meerkeuzevragen over zeezoogdieren, staat sinds het begin van de zomer op internet. In het spel moet de deelnemer zo snel mogelijk een parcours afleggen en onderweg diverse vragen beantwoorden. Meer dan de helft van de deelnemers weet de finish te bereiken.

2012-08-Dolfinarium-hulpdolfijnentrainers180Al ruim 25.000 kinderen mogen zich officieel ‘hulpdolfijnentrainer’ noemen. Een groot succes, aldus Dolfinarium Harderwijk. Lastige vragen als: ‘Hoe ademen dolfijnen’ en ‘hoe zwaar kan een mannetjes walrus worden’ zijn slechts enkele voorbeelden die in het spel zijn verwerkt. Hoe sneller de deelnemer de vraag goed beantwoordt, hoe meer punten er worden verdiend. Na een fout antwoord verschijnt het goede antwoord met een heldere uitleg op het scherm. De deelnemer met de meeste punten mag zelfs een dag meelopen met een echte dolfijnentrainer in het Dolfinarium.

Al jarenlang staat het beroep dolfijnentrainer in de top 3 van populairste beroepen bij kinderen en gaan veel spreekbeurten over zeezoogdieren in het algemeen en dolfijnen in het bijzonder.
Dat is een zeer goed teken, aldus het Dolfinarium. “Het is goed om te zien dat kinderen al veel over deze dieren weten en zich daarvoor interesseren.”, aldus directeur Marten Foppen. “Met dit spel komen we de wens van deze generatie tegemoet. Het past precies in hun wereld van internet en spelletjes en is een goede manier om onze kennis over zeezoogdieren te delen.” Foppen vervolgt: “Wij hanteren altijd de stelling: ‘Bekend maakt bemind’, want onbekend maakt tenslotte onbemind. Ons doel is daarom kinderen bekend te maken met deze dieren, zodat ze respect en ontzag verwerven voor zowel dieren in dierenparken als hun soortgenoten in het wild.”

Het Dolfinarium richt zich met het spel op kinderen tussen 4 en 10 jaar oud.
Om het te spelen ga je naar www.dolfinarium.nl. Deelnemers die hun hulpdolfijnentrainerdiploma behalen kunnen met € 5,- korting p.p. het Dolfinarium bezoeken (voor max. 5 personen).
   

2012-08-Dolfinarium-hulpdolfijnentrainers420