featured_header_zoonews.jpg

African safari in Seminole County

Uitbreidingsplannen voor Central Florida Zoo

2012-07-CentralFloridaZoo180Het Amerikaanse dierenpark Central Florida Zoo & Botanical Gardens heeft enkele plannen in petto om uit te breiden met een Wild African Safari Park zodat de bezoekers kunnen kennismaken met enkele exotische diersoorten uit Afrika, zoals giraffen, zebra’s, gazelles,… Het zou meteen de grootste uitbreiding zijn in de geschiedenis van de zoo. Met Wild African Safri Park wil men bovendien meer bezoekers naar het park aantrekken.

Met de uitbreiding wil het park ook moderner overkomen: in plaats van ouderwetse omheiningen, zullen nu natuurlijke grenzen worden gemaakt tussen mens en dier, zodat de bezoeker als het ware oog in oog kan komen te staan met de dieren. Bovendien gaat men met de safaritour als het ware doorheen een Afrikaans landschap kunnen rijden met een bus of treintje. Men heeft zo’n 8 miljoen dollar nodig om het project te bekostigen.

Voorlopig is er nog geen datum voorop gesteld. De directie van de non-profit zoo gaf aan dat eerst het land moet aangekocht worden, en de nodige goedkeuringen moeten bekomen worden, alvorens men enigszins kan beginnen aan de nodige constructiewerken. Bovendien moeten ook nog dieren worden aangekocht voor de verblijven. Het is in geen geval de bedoeling van het park om de concurrentie aan te gaan met Disney’s Animal Kingdom.

Op dit moment trekt de Central Florida Zoo jaarlijks gemiddeld 270,000 bezoekers aan. Die kunnen 400 dieren bewonderen, zo’n 125 verschillende soorten dieren.
   

2012-07-CentralFloridaZoo420