Azië centraal in Burgers' Zoo

Burgers' Zoo organiseert op zaterdag 14, 21, 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus Aziatische Zoomeravonden. Centraal staan de Aziatische diersoorten van de Rimba, Mangrove, Bush en Ocean.

2012-07-BurgersZoo-webjongegoudwanggibbonEnthousiaste IVN-dierentuingidsen organiseren thematische rondleidingen, speurtochten en andere interactieve activiteiten voor jong en oud. Er zijn overal informatiestands en gidsen die extra uitleg verschaffen, zoals in de Ocean bij het tropische koraalrif bijvoorbeeld, of bij de Aziatische olifanten. Speciaal, en alleen op deze Aziatische Zoomeravonden, kan men als bezoeker bovendien een kijkje nemen in de voedselkeuken van de dieren! Hier kunnen kinderen en volwassenen samen testen of ze weten welk voedsel bepaalde Aziatische diersoorten eten, maar ook welke uitwerpselen ze daar vervolgens dan van produceren.

   
Praktisch

De Aziatische Zoomeravonden zijn gepland op zaterdag 14, 21, 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus, het dierenpark blijft dan tot 21u00 open. Vanaf 16.00 uur krijgen bezoekers 50% korting op de normale entreetarieven.
Alle activiteiten starten om 17.00 uur. De Safari sluit om 19.00 uur voor het publiek, waarna de bezoekers de giraffen, zebra's, gnoes en waterbokken na dit tijdstip door grote ruiten in hun stallen kunnen bekijken. Aan weerszijden van het Bush Restaurant in de Bush vindt men de ingangen naar deze displaystallen. Alle andere afdelingen blijven tot 21.00 uur open voor het publiek. De kassa sluit om 20.00 uur.