featured_header_zoonews.jpg

Zomer van de vergeten dieren begonnen in Artis

 

Afrikaanse wilde hond deze week in de kijker

2012-06-artis-afrikaansehond180Vorige week heeft Artis de ‘zomer van de vergeten dieren’ ingeluid. De Afrikaanse wilde honden, één van de vergeten dieren, kregen voor het eerst in hun net vernieuwde verblijf een ‘prooi’ aangeboden dat aan een kabel getakeld is. Dit betekent dat de dieren hun vlees niet meer op een presenteerblaadje aangeboden krijgen, maar dat ze ervoor moeten werken. Ze moeten springen, trekken en samenwerken. Zo wordt hun natuurlijke jagersinstinct aangewakkerd.

De Afrikaanse wilde hond wordt ernstig met uitsterven bedreigd. In het wild zijn er nog maar 5000. In Artis worden ze vaak door de bezoekers vergeten omdat ze tegenover de populaire olifanten leven. Mensen staan dus altijd met hun rug naar de Afrikaanse wilde honden toe.

Gedurende 10 weken staat in de Amsterdamse dierentuin Artis iedere week een ander ‘vergeten’ dier centraal met een bijzondere activiteit, een speciaal voederpraatje en een route langs alle vergeten dieren. In filmpjes met Aart Staartjes wordt in het kort verteld over ieder dier, en waarom ze niet vergeten mogen worden.

Foto Artis, Ronald van Weeren