featured_header_zoonews.jpg

Ooievaarsliefde in Mondo Verde

2012-05-MondoVerde-Ooievaar

Na eerdere berichtgeving over de ooievaars in Mondo Verde, ziet het er nu toch heel goed uit voor het verliefde koppel. Het beroemde ooievaarsmannetje keerde dit voorjaar vol romantiek terug naar Landgraaf en hij had speciaal voor zijn vriendinnetje flink gebouwd aan het nest.

 

Ooievaars broeden vol toewijding

Bij het bouwen van het liefdesnest, liet hij geen enkel bruikbaar voorwerp hiervoor liggen, ook antennes van auto’s bleken erg geliefd als nestmateriaal. Omdat het vaste verblijf van het vrouwtje dicht bij de parkeerplaats ligt, werden meer en meer auto’s onderworpen aan een krachttest tussen antenne en ooievaar.

Om er voor te zorgen dat de bezoekers van Mondo Verde geen last meer zouden hebben van onbedoelde schade, heeft de Dierverzorging van Mondo Verde besloten om het vrouwtje verderop in het park onder te brengen, in “Australië”. Het wilde mannetje volgde gedwee en begon de afgelopen dagen gewoon weer aan een nieuw nest te bouwen. Hier bleek het gelukkige koppel al snel tot de leg van eieren te kunnen komen, alle moeite is dus niet voor niets geweest.

Er ligt intussen een aantal eieren waar met veel toewijding op wordt gebroed. Zo krijgt deze love story dit jaar waarschijnlijk toch een staartje…