featured_header_zoonews2.jpg

Leuke Paasactie in Dolfinarium Harderwijk

2012-04-Dolfinarium-Pasen

Met Pasen kunnen kinderen in het Nederlandse Dolfinarium op zoek naar vierkante paaseieren. Op het park worden deze bijzondere eitjes op diverse plekken verstopt. De vinders van een vierkant ei krijgen een heel bijzondere Meet&Greet met de moeders.

 

Vierkante paaseieren in het Dolfinarium?

De vierkante eieren zijn afkomstig van roggen. Roggen begraven hun eieren in het zand, op de bodem van de zee. Als de eitjes zijn uitgekomen, komen de hulsels bovendrijven en spoelen ze vaak aan op het strand. Daarom kan het voorkomen dat je ook op het strand langs de Nederlandse kust roggeneieren vindt.
Op het Dolfinarium is de kans om zo’n ei te vinden dit Paasweekend nu wel heel groot. Uiteraard zijn de eitjes die zijn verstopt al uitgekomen of niet bevrucht.

Dat er in het Dolfinarium te Harderwijk zeezoogdieren, waaronder dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen en zeehonden leven, is algemeen bekend. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er op het park ook duizenden vissen zwemmen. De roggen en haaien zijn daarvan de meest bijzondere en wonen in het Roggenrif.
De gasten kunnen de verschillende roggen en haaien van heel dichtbij beleven en zelfs aanraken.
 

2012-04-Dolfinarium-Pasen-rog