2012-04-BZ-webindoorspeeltuin

Op vrijdag 30 maart heeft Burgers' Zoo ter gelegenheid van het 99-jarige jubileum de nieuwste attractie feestelijk geopend: Burgers' Kids Jungle! Deze thematische indoor speeltuin is vormgegeven als een Zuid- en Midden-Amerikaans jungledorp.

 

Burgers' Kids Jungle geopend

Burgers' Kids Jungle bestaat uit twee delen voor kleine en grote kinderen en een aangrenzend terras, waar vandaan ouders de spelende kinderen in de gaten kunnen houden. Het Zuid- en Midden-Amerikaans ogende jungledorp bestaat uit paalwoningen die met elkaar zijn verbonden door middel van avontuurlijke touwbruggen, klimnetten en glijbanen.

Burgers' Zoo stelt beleving centraal in de vormgeving van het hele park. De overdekte speeltuin daagt de jonge ontdekkingsreizigers uit om op sportieve en ontspannende wijze op verschillende niveaus kennis te maken met het Zuid- en Midden-Amerikaanse jungledorp. Onder de paalwoningen kunnen kinderen zich op handige wijze van eiland naar eiland verplaatsen, waarbij de omringende oceaan allerlei spannende uitdagingen biedt. Een niveau hoger verplaatsen de jonge avonturiers zich via touwbruggen, klimnetten en glijbanen van paalwoning naar paalwoning. In de mangrovegebieden aan de tropische kusten van Zuid- en Midden-Amerika bouwen de lokale bewoners hun huizen vaak op palen vanwege de vele overstromingen en de bijbehorende verschillen in de waterstand die kenmerkend voor dit gebied zijn.

Het project maakt Burgers' Zoo naast de diverse reeds bestaande overdekte parkdelen nog minder afhankelijk van de weersomstandigheden. De speeltuin biedt plaats voor 300 spelende kinderen en grenst aan het reeds bestaande Park Restaurant.
 

2012-04-BZ-webindoorspeeltuin420