featured_header_zoonews.jpg

Big Five in Pairi Daiza

2012-03-PairiDaiza

Bezoekers aan het mooie dierenpark Pairi Daiza zullen worden ondergedompeld in de Afrikaanse wereld. Zo kunnen de bezoekers kennis maken met een West-Afrikaans paaldorp, een eiland voor de franje-apen, nieuwe wouden,…

 

Pairi Daiza gaat Afrikaanse toer op

2012-03-PairiDaiza-nieuwsHet nieuwe paaldorp in Pairi Daiza neemt de bezoeker mee naar het hart van West-Afrika. De hutten op palen nodigen uit voor een bezoek. De decors zijn alvast bijzonder authentiek: het park stelde een team samen om honderden voorwerpen in te kopen uit Togo en Benin. Op de achtergrond speelt een meeslepende, duivelse muziek. Het is de bedoeling dat de bezoekers er de warmte van Afrika voelen: een school, een kruidenier, een hut voor de stamhoofden, een hut voor de vissers, prauwen, muren in felle kleuren en een ook flinke dosis humor...

Ook is er veel aandacht voor de dieren: tussen de palen van het dorp kan men de zeeleeuwen zien die een gloednieuw speelterrein kregen. Ook de acht franje-apen  kregen een nieuw verblijf: een volledig eiland voor hen alleen, voorzien van hoge bomen waarin ze zich thuis voelen.
De olifanten van Pairi Daiza zijn al vaak in het nieuws geweest omwille van hun wandelingetjes op de paden of door de bossen van het park in het gezelschap van hun mahouts. Zij beschikken dit jaar over een nieuwe speelruimte van 1.000 m². Het gebied is verankerd in het Koninkrijk van Ganesha. De zes dikhuiden zullen nu extra gelukkig zijn met een groter terrein.

Het nieuwe seizoen 2012 biedt ook een assortiment aan evenementen in Pairi Daiza. Zo is er op 6 mei het Indonesisch festival. Eind juni viert men de heropbouw van de oude Brasserie des Moines de Cambron en lanceert men het bier van Pairi Daiza. In de lente opent het Waalse dierenpark ook nog de Afrikaanse savanne: 8 ha rode en okerkleurige grond zullen worden bevolkt met hyena's, watoetsi's, zebra's en andere typische Afrikaanse dieren. Deze dieren zullen geleidelijk aan in Pairi Daiza aankomen tijdens de komende weken en de andere dieren uit Afrika vervoegen. Tenslotte, en dat is uniek in Belgie, kunnen bezoekers in Pairi Daiza de beroemde Big Five observeren: leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns.