featured_header_zoonews2.jpg

Pasgeboren ijsberentweeling buiten in Ouwehands Dierenpark Rhenen

2012-02-IjsbeerRhenen

Vandaag zijn in het Nederlandse Ouwehands Dierenpark Rhenen de ijsbeertweeling,  die op 1 december 2011 ter wereld kwam, voor het eerst buiten te bewonderen.

 

7 ijsberen in Ouwehands

Begin december beviel ijsbeer Huggies van drie jongen,; helaas bleek snel dat één van de baby’s overleden was. Met moeder en de twee andere jongen bleek alles gelukkig prima in orde te zijn. De ijsberin Huggies had al eerder ervaring met het moederschap.

2012-02-IjsbeerRhenen-nieuwsHet ijsberenverblijf in Ouwehands Dierenpark Rhenen is toch wel één van de vele hoogtepunten in het park. Het Nederlandse dierenpark investeerde in 2001 in een geheel nieuw ijsberenverblijf: de bezoekers konden deze zoogdieren bewonderen via een onderwater-panorama. De ijsberen zelf kregen in hun verblijf een waterval, een rotsachtige omgeving en een nagebootste toendra.

De ijsbeer is ondertussen opgenomen op de lijst van zeer bedreigde diersoorten, dit ten gevolge van de klimaatverandering. Het in stand houden van de ijsbeer is dus zeer belangrijk. Verschillende dierenparken werken dan ook samen om fokprogramma’s op te zetten. Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft ondertussen een indrukwekkende ijsberengroep van maar liefst 7 ijsberen. Naast Huggies en de pasgeboren tweeling is er ook nog Freedom met haar twee jongen Siku & Sesi. De vader van de tweeling is Victor. Het geslagt van de beide pasgeboren ijsberen is nog niet bekend: dit zal in één van de komende weken bepaald worden, gevolgd door de naamkeuze.