featured_header_zoonews2.jpg

Giraf Sarah uit Planckendael overleden

2012-01-Planckendael-Giraf

Slecht nieuws uit de savanne van Planckendael: in de nacht van vrijdag op zaterdag is giraf Sarah gestorven. Een autopsie moet duidelijkheid scheppen over de precieze oorzaak van haar overlijden.

 

Savanne verliest een belangrijke inwoner

Het nieuws komt echter niet als een donderslag bij heldere hemel. Sarahs gezondheid ging er al een tijdje op achteruit. Omdat ze soms stond te trillen op haar poten hielden onze verzorgers haar al een tweetal weken binnen, zodat zij het koude weer niet hoefde te trotseren. Ze was reeds in behandeling bij dierenarts Francis en kreeg medicijnen om aan te sterken. Giraf Sarah kreeg ook extra fijngesneden voedsel in haar voederbak, omdat ze meer en meer moeite had met eten. Toch is het twintigjarige dier overleden. Gemiddeld haalt een giraf in een dierentuin de leeftijd van 25 à 30 jaar. 
 
Op de savanne van Planckendael lopen nu – tussen de Kaapse elandantilopen, de impala’s en de helmparelhoenders – nog 5 langnekken rond: kweekmannetje Baridi, kweekvrouwtjes Barbie en Diamant, en de 2 jongen van Diamant, Karega en Megara. Stuk voor stuk bedreigde Kordofangiraffen, net als Sarah trouwens, waarvan nog slechts een kleine 3000 exemplaren  rondlopen in de natuur.