featured_header_zoonews.jpg

Frankrijk verwelkomt reuzenpanda's

2012-01-ZooBeauval-Panda

Na Edinburgh Zoo verwelkomt nu ook het Franse ZooParc de Beauval een koppel reuzenpanda’s. Ze zullen op zondag 15 januari arriveren.

 

Reuzenpanda's voor ZooParc de Beauval

Alles wordt momenteel in gereedheid gebracht om Huan Huan en Yuan Zi te verwelkomen. Op dit moment verblijven beide zoogdieren nog in het befaamde Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, waar ze momenteel in quarantaine zitten, alvorens af te reizen met de FedEx Panda Express die hen naar Parijs zal brengen om vervolgens gebracht te worden naar ZooParc de Beauval, niet ver van Tours.

2012-01-panda_nieuwsHet vrouwtje Huan Huan werd geboren op 10 augustus 2008. Momenteel weegt ze 79 kilogram. Haar naam refereert naar het word “welkom”, een term die eveneens gebruikt werd als één van de sloganwoorden tijdens de Olympische Spelen. Andere reuzenpanda’s die in 2008 werden geboren, werden naar een andere slogan genoemd. Haar moeder is Qi Zhen en de vader is Lin Lin.

Het mannetje Yuan Zi werd enkele weken later geboren, op 6 september 2008. Hij weegt nu zo’n 81 kilogram. Zijn naam betekent “de zoon van diegene met een groot, rond hoofd”, verwijzend naar de moeder is Yuan Yuan (die met het grote, ronde hoofd). De vader is Ping Ping, die eveneens vader is van het vrouwtje Hua Zui Ba, die momenteel in Madrid vertoeft.

Naast Edinburgh, Beauval en Madrid kan men ook in Wenen en Berlijn terecht om in Europa reuzenpanda’s te bewonderen.